Peste 100 de suporteri ai echipelor bucureştene au în prezent accesul interzis pe stadioane

O sută cinci suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene au în prezent accesul interzis pe arenele sportive din România, în urma contravenţiilor săvârşite pe stadioane, în sezonul competiţional 2014-2015, a anunţat Jandarmera Capitalei într-un comunicat de presă, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

115 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de suporteri ai echipelor bucureştene au în prezent accesul interzis pe stadioane

Peste 100 de suporteri ai echipelor bucureştene au în prezent accesul interzis pe stadioane (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"În sezonul competiţional 2014-2015 au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, pentru provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces sau cu documente aparţinând altor persoane, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată stadionului. În urma constatării faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate suporterilor 133 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an. În prezent, la momentul redactării acestei analize, 105 suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene au activă măsura de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an", se menţionează în comunicatul citat.

În sezonul trecut, Jandarmeria Capitalei a asigurat măsurile de ordine publică la 87 meciuri de fotbal, dintre care 77 de partide în competiţii interne (Liga I, Cupa României şi Cupa Ligii ) şi 10 în cadrul competiţiilor internaţionale (Liga Europa, Liga Campionilor şi meciuri oficiale şi amicale ale echipei naţionale).

La aceste partide au asistat în total peste 750.000 de spectatori, Jandarmeria constatând 189 infracţiuni săvârşite atât de suporteri ai echipelor bucureştene, cât şi de cei ai formaţiilor oaspete. În majoritatea cazurilor, infracţiunile au fost deţinerea sau folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, port ilegal de arme albe, încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, loviri, alte violenţe sau distrugere.

De asemenea, în sezonul 2014-2015 Jandarmeria Capitalei a aplicat organizatorilor de competiţii şi firmelor de securitate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, pentru abateri de la respectarea obligaţiilor ce le revin conform legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici