Peste 15.000 de fani la închiderea ceremoniilor legate de inaugurarea Cluj Arena

Peste 15.000 de clujeni au asistat, sâmbătă seara, la focurile de artificii care au marcat închiderea Zilei Porţilor Deschise, la Cluj Arena, cu ocazia inaugurării stadionului.

207 afișări
Imaginea articolului Peste 15.000 de fani la închiderea ceremoniilor legate de inaugurarea Cluj Arena

Peste 15.000 de fani la închiderea ceremoniilor legate de inaugurarea Cluj Arena (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă dimineaţa, stadionul Cluj Arena şi a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale, la inaugurare fiind prezenţi peste două sute de invitaţi.

După primele acţiuni din cursul zilei de sâmbătă, care au implicat ceremonia oficială, cu participarea mai multor politicieni, oficialităţi locale, artişti, dar şi a conducerii FR Atletism (preşedintele Iolanda Balaş şi vicepreşedintele Gabriela Szabo), inaugurarea oficială a Cluj Arena a inclus premierea a peste 20 de sportivi şi antrenori clujeni, începând cu ora 19.00.

Punctul culminant a fost atins începând cu ora 22.00, când peste 15.000 de clujeni se aflau în tribunele noului stadion, în aşteptarea focurilor de artificii. Aceştia nu au fost dezamăgiţi, peste 20 de minute privind cu încântare un spectacol de lumină nemaiîntâlnit în Cluj. Bucuria show-ului din incinta stadionului a fost dublată şi de vestea victoriei Universităţii, cu Gaz Metan Mediaş (5-2), chiar pe stadionul care le-a fost gazdă studenţilor, până la revenirea acasă.

Evenimentele care marchează inaugurarea noului stadion nu se opresc însă la finalul zilei de sâmbătă. În 8 şi 9 octombrie vor avea loc concertele Scorpions şi Smokie, iar în 11 octombrie se va juca meciul amical dintre "U" Cluj şi Kuban Krasnodar, partidă care va reprezenta şi retragerea din actitivate a lui Cristi Pojar, secundul lui Dan Petrescu la Kuban, care a jucat doar pentru "Şepcile roşii", înainte de a pune ghetele în cui.

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA. Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici