Peste 200 de spotivi vor participa la Maratonul Dacilor

Peste 200 de alergători sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, la singurul maraton din lume care include pe traseu trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeaşi cursă - cetăţile Cetăţuie, Blidaru, Sarmizegetusa Regia - Maratonul Dacilor.

182 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de spotivi vor participa la Maratonul Dacilor

Peste 200 de spotivi vor participa la Maratonul Dacilor

Ultimii 3 kilometri din cei 42 ai "Maratonului Dacilor" vor fi parcurşi pe un drum antic.

"Pe lângă promovarea mişcării în aer liber pentru sănătate, Maratonul Dacilor este evenimentul sportiv care sprijină prin sport promovarea originilor şi istoriei românilor. Este ştiut că strămoşii noştri Dacii se deplasau spre cetăţile lor doar pe culmile munţilor, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor şi munţilor trecând pe la cetăţile dacice Costeşti-Cetăţuie, Costeşti-Blidaru şi Sarmizegetusa Regia. Acesta este singurul maraton din lume care include pe traseu trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Spre exemplu, în Ungaria a avut loc în urmă cu câteva săptămâni un maraton în care alergătorii au trecut prin două situri din patrimoniul UNESCO şi organizatorii au cerut omologarea pentru Guinness Book", explică administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

Maratonul Dacilor va avea traseul în zona Orăştie şi rezervaţia Naturală Grădiştea Muncelului şi va cuprinde o cursă de maraton - 42 kilometri, start la ora 07.00 de la Arsenal Park şi limită de parcurgere a traseului 10 ore - şi o alta de semimaraton - 21 kilometri, start ora 09.00 de la Costeşti, timp limită de parcurgere a traseului 7 ore.

Sosirea concurenţilor din ambele probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanţii vor primi o medalie de "finisher" aurită, care are pe spate replica corbului aflat pe koson, moneda Dacilor, fiind singurul maraton din ţară cu o asemenea medalie. Ultimii trei kilometri din "Maratonul Dacilor" vor fi pe un drum antic.

Maratonul Dacilor este o competiţie organizată de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, Primăriei şi Consiliului Local Orăştioara de Sus, Salvamont Hunedoara, Administraţiei Cetăţii Sarmizegetusa Regia, Asociaţiei Vatra Daciei, Grupului Dacia Nemuritoare şi SMURD Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici