Petra Kvitova, după anunţul privind condamnarea celui care a rănit-o la mână cu un cuţit: Mă bucur că totul s-a terminat acum

Agresorul jucătoarei de tenis din Cehia, Petra Kvitova, şi-a aflat pedeapsa, marţi, 26 martie. Radim Zondra, cel care a rănit-o la mână cu un cuţit în luna decembrie 2016, a fost condamnat la opt ani de închisoare de către un tribunal regional din Cehia.

496 afișări
Imaginea articolului Petra Kvitova, după anunţul privind condamnarea celui care a rănit-o la mână cu un cuţit: Mă bucur că totul s-a terminat acum

Petra Kvitova, după anunţul privind condamnarea celui care a rănit-o la mână cu un cuţit: Mă bucur că totul s-a terminat acum

"Am auzit despre asta. Accept sentinţa şi, bineînţeles, sunt fericită. Mă bucur că totul s-a terminat acum", a declarat dubla campioană de la Wimbledon.

Sportiva l-a identificat în luna mai 2018, atunci când agresorul a fost arestat în urma unui denunţ anonim. De atunci, au urmat mai multe audieri, iar peultima dintre ele a fost în luna februarie când Petre Kvitova a absentat de la meciurile de Fed Cup dintre România şi Cehia pentru a putea merge la tribunal să dea declaraţii.

Audiată de judecători printr-un sistem video, pentru că nu era pregătită să dea ochii cu făptaşul, Petra a derulat clipele extrem de dureroase prin care a trecut: „După ce a intrat în casă, mi-a pus cuţitul la gât, pe la spate. M-am tăiat la degete când l-am apucat cu ambele mâini”, a punctat Kvitova, citată de cehii de la Blesk, înainte să-i spună judecătorului că Radim Zondra a pătruns în casa sa sub imaginea unui inspector care trebuie să-i verifice boilerul: „Tot ce ştiu este că părea destul de tânăr, în jur de 30 de ani, şi că nu avea barbă sau mustaţă. Dacă avea sau nu barbă de trei zile, asta nu-mi mai amintesc".

În timp ce Petra a făcut un efort uriaş pentru a vorbi despre drama care i-a marcat cariera şi viaţa, avocaţii lui Zondra au marşat pe ideea că al lor client are un alibi solid, susţinând că acesta se afla, în momentul atacului, la Napajedla, o localitate care se află la 70 de kilometri de locuinţa din Prostejov a Petrei Kvitova.

Coşmarul Petrei Kvitova a avut loc în decembrie 2016, în pauza dintre sezoane, când hoţul a intrat în casa sa din Prostejov. Petra l-a surprins, iar apoi au urmat scenele povestite mai sus de sportiva din Cehia. Accidentată teribil la mâna stângă, a stat departe de tenis timp de şase luni, revenind pe teren abia în luna mai, la Roland Garros. Dar jocul Petrei nu era acelaşi, evenimentul săpând adânc în moralul tenismenei care şi-a revenit cu adevărat abia în 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici