Petrescu l-a bătut tactic pe Hagi şi CFR este din nou pe primul loc. Cronica meciului Viitorul - CFR Cluj

Cu 3 egaluri în ultimele 3 partide, Dan Petrescu a simţit că pierde bătălia cu FCSB şi trebuie să schimbe ceva. Bursucul a inovat într-un joc extrem de important în lupta la titlu, duelul cu prietenul Hagi, scrie prosport.ro.

2214 afișări
Imaginea articolului Petrescu l-a bătut tactic pe Hagi şi CFR este din nou pe primul loc. Cronica meciului Viitorul - CFR Cluj

Petrescu l-a bătut tactic pe Hagi şi CFR este din nou pe primul loc. Cronica meciului Viitorul - CFR 2-1

A jucat într-un 4-3-3, cu Deac pus să stea în centru, între vârfurile Ţucudean şi Omrani, iar mutarea antrenorului de la CFR avea să fie cheia jocului. O linie mediană cu Bordeaianu, Hoban şi Culio, care aveau obiectivul de a bloca cât mai rapid posesia Viitorului şi de a trimite mingea cât mai repede către cei trei din faţă, apoi devieri sau pase filtrante spre plecările atacanţilor.

Aşa a arătat noul stil de joc al CFR-ului, din partida de la Ovidiu, iar Viitorul a avut probleme mari, în cea mai bună repriză a echipei lui Petrescu în 2018. Clujenii i-au luat tare din start pe puştii cu moral perfect ai lui Hagi, după două victorii în ultimele două partide.

Deac, cheia partidei

Totul a început cu un gol anulat pentru offside la Ţucudean (4) şi o ocazie a lui Deac din lovitură liberă (9) care au anunţat golul. Recuperare, “jolly-jokerul” Deac i-a trimis lui Ţucudean, care l-a lăsat pe Omrani cu poarta goală (11). Viitorul arăta probleme mari în a pătrunde spre poarta lui Arlauskis. O posesie sterilă, Ianis sau Cicâldău pierduţi de cele mai multe ori, în dueluri fizice sau lipsă de timp şi spaţiu, iar echipa lui Hagi părea blocată. Singura ocazie a reprizei, pentru gazde, a venit din lovitura liberă a lui Ianis şi reluarea cu capul al lui Ţîru (23). CFR arăta mult mai bine decât în ultimele partide, iar golul doi a venit tot dintr-o recuperare la mijloc. Culio a intrat în posesie şi i-a pasat perpendicular lui Deac, care, singur cu portarul, l-a executat pe Cojocaru (25). Meciul părea deja jucat, Viitorul părând izbită de zidul defensiv al CFR-ului şi de tactica lui Petrescu, care a rămas un car de nervi pe banca de rezerve, chiar şi aşa.
 

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici