Petrescu spune că poate lucra cu Burleanu din postura de selecţioner, dar în acelaşi timp îl critică

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, miercuri, la sosirea la Bucureşti, că poate lucra cu Răzvan Burleanu din postura de antrenor al echipei naţionale a României, dar în acelaşi timp îl critică pe noul preşedinte al FRF pentru jignirile aduse lui Gheorghe Hagi.

101 afișări
Imaginea articolului Petrescu spune că poate lucra cu Burleanu din postura de selecţioner, dar în acelaşi timp îl critică

Petrescu spune că poate lucra cu Burleanu din postura de selecţioner, dar în acelaşi timp îl critică (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar putea lucra cu Răzvan Burleanu din postura de selecţioner având în vedere faptul că a făcut parte din tabăra lui Gheorghe Popescu, Dan Petrescu a răspuns: "Eu sunt antrenor de fotbal şi pot lucra cu oricine, când e o ofertă serioasă. Eu nu am făcut parte din nicio tabără, nu am participat la alegeri. Eu sunt prieten foarte bun cu Gică Popescu, aproape ca un frate, dar asta nu înseamnă că am fost într-un proiect. Proiectul meu e să antrenez orice echipă care poate să aducă succes. Cu Popescu, chiar dacă ar fi câştigat alegerile, nu am vorbit niciodată, vă jur, că aş putea să fiu antrenorul echipei naţionale. Speculaţii sunt pentru că suntem prieteni, dar noi nu am discutat niciodată despre asta".

Apoi, rugat să comenteze conflictul dintre Burleanu şi Hagi, Dan Petrescu l-a criticat pe preşedintele FRF pentru jignirile aduse fostului său coleg de la echipa naţională. "Hagi, pentru mine, e un prieten, cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului românesc, dar asta nu e o calitate în ziua de azi în România. Dacă ne uităm atent, foştii mari fotbalişti nu mai sunt la modă, ci alte persoane. Marii fotbalişti când zic ceva, sunt criticaţi de toţi. Oamenii care nu au făcut nimic pentru fotbal, nimic-nimic, văd că sunt băgaţi în seamă, dar asta este, mergem înainte. În România nu vezi decât jigniri şi răutăţi la adresa marilor fotbalişti, iar asta doare. Nici nu ştiu dacă mai merită să faci o carieră mare de fotbalist pentru ca după aia să te calce toţi în picioare. În România ăsta este valul împotriva marilor fotbalişti. Chivu cred că o să sufere acelaşi tratament pe care îl avem şi noi, cei care am jucat fotbal la un alt nivel", a menţionat Petrescu.

Gheorghe Hagi şi Răzvan Burleanu au intrat în conflict după ce finanţatorul FC Viitorul Constanţa a afirmat săptămâna trecută că la FRF nu s-a schimbat nimic odată cu venirea noii conduceri, singurul lucru notabil fiind termenul de o lună dat de Marketa Haindlova pentru a accepta postul de director relaţii internaţionale, pe care a numit-o "domnişoara în bikini". Ulterior, Burleanu a replicat, declarând într-o conferinţă de presă că Gheorghe Hagi este recunoscut pentru misoginismul său, dar cu toate acestea nu se aştepta ca acesta să "calomnieze o domnişoară" cu aptitudini intelectuale precum Marketa Haindlova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici