Piloţii de Formula 1 au criticat noul circuit stradal de la Baku înaintea Marelui Premiu al Europei

Noul circuit stradal de Formula 1 din Baku (Azerbaidjan) a fost criticat, joi, de către mai mulţi piloţi din circuit, printre care Jenson Button şi Nico Rosberg, din motive de securitate, notează The Telegraph.

902 afișări
Imaginea articolului Piloţii de Formula 1 au criticat noul circuit stradal de la Baku înaintea Marelui Premiu al Europei

Piloţii de Formula 1 au criticat noul circuit stradal de la Baku înaintea Marelui Premiu al Europei

Înaintea primelor antrenamente pe circuitul din Baku, care vor avea loc vineri, Jenson Button a spus că a sesizat o lipsă "îngrijorătoare" a zonelor de siguranţă în zonele cheie ale circuitului, în condiţiile în care monoposturile vor depăşi 320 de kilometri la oră în unele momente. Zonele de siguranţă se află acolo unde şansele cele mai mari ca piloţii să iasă în mod neintenţionat de pe pistă în timpul unui viraj.

Nico Rosberg, liderul clasamentului mondial al piloţilor, a pus la îndoială dacă organismul de conducere din acest sport a respectat propriile reguli stricte cu privire la noile circuite. Totodată, Rosberg a declarat că se teme de un "accident major" pe zona de intrare la boxe, având în vedere că o şicană de mare viteză se află destul de aproape de peretele de protecţie.

Jenson Button, cel mai experimentat pilot din acest sezon, a declarat: "Este o îngrijorare pentru toată lumea, dacă ai un eşec sau un episod nefericit pe circuit. În virajele 3, 7 şi 14 există o zonă de siguranţă foarte mică. Vitezele de rulare vor fi mai mari decât la Monaco. Am fost surprins. Virajele cu frânare puternică mă îngrijorează cel mai mult. În virajele trei şi sapte există trei bariere TECPRO şi apoi zidul de beton. Nu este loc pentru erori. Deloc".

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), forul de conducere în motorsport, face simulări extinse pe circuite pentru a îndeplini normele cu privire la numărul de zone de siguranţă necesare pe noile circuite.

Marele Premiu de Formula 1 al Europei va avea loc duminică, în Azerbaidjan, de la ora 16.00 (ora României). Calificările se vor desfăşura sâmbătă, de la aceeaşi oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici