Pilotul britanic Mark Higgins a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan

Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat, astăzi, 11 iulie, recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfăgărăşan, doborând totodată recordul pe urcarea dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

2076 afișări
Imaginea articolului Pilotul britanic Mark Higgins a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan

Pilotul britanic Mark Higgins a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan

Cursa a făcut parte dintr-un proiect iniţiat de Subaru of America şi Pro Drive.

La capătul celor 84.3 kilometri, Higgins a fost cronometrat cu 40 de minute, 58 de secunde şi 8 zecimi, stabilind astfel un punct de reper în lumea automobilismului sportiv. Acesta a doborât şi record de hill climb, pe traseul scurt, de 12.3 kilometri, urcând în 7 minute, 35 de secunde şi 2 zecimi. Pe această urcare, vechiul record îi aparţinea pilotului român Andrei Mitraşcă, cronometrat cu 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici