Pilotul francez Roman Grosjean se întoarce la volanul în Formula 1, după accidentul spectaculos de anul trecut

Romain Grosjean va conduce un monopost Mercedes, într-o cursă demonstrativă, pe circuitul de Formula 1 al Marelui Premiu al Franţei. Grosjean a suferit un accident, anul trecut, la Marele Premiu de la Bahrain şi a anunţat că se retrage din Formula 1.

210 afișări
Imaginea articolului Pilotul francez Roman Grosjean se întoarce la volanul în Formula 1, după accidentul spectaculos de anul trecut

Pilotul francez Roman Grosjean se întoarce la volanul în Formula 1, după accidentul spectaculos de anul trecut

Grosjean va pilota în cursa demonstrativă de la Marele Premiu al Franţei, din 27 iunie, monopostul W10, condus în 2020 de Lewis Hamilton.

Francezul a declarat, citat de BBC Sports, că revenirea într-o maşină F1 este „o oportunitate specială”.

Evenimentul onorează un angajament făcut de şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, după ce devenise cert faptul că accidentul francezului va pune capăt carierei sale în F1.

„În timp ce eram în spital, am citit că Toto Wolff a spus că ar fi fericit să-mi ofere şansa de a mai petrece o zi la volanul unui monopost, dacă pot să mă întorc.”

„Atunci, pe patul meu de spital, cu dureri, am preţuit mult acest gest şi sunt foarte recunoscător pentru ocazia oferită”.

"Este o ocazie rară să ai şansa de a conduce o maşină de Formula 1, campioană mondială, în scop recreativ. Va fi super tare.", a mai declarat pilotul francez, adăugând că "este o modalitate bună de a-mi lua rămas bun de la fanii mei. Va fi o experienţă frumoasă şi sunt foarte norocos să o pot avea.", amai spus Grosjean.

Pilotul francez a suferit arsuri grave la mâini, când monopostul Haas, la al cărui volan se afla, a lovit parapetul în Bahrain. Francezul şi-a revenit complet şi a trecut la cursele din IndyCar, din SUA, chiar de anul acesta.

Şeful Mercedes F1 Wolff a declarat: "Suntem foarte bucuroşi să-l sprijinim pe Romain cu această oportunitate specială. Ideea a venit pentru prima dată când se părea că Romain îşi va încheia cariera activă în F1 şi nu am vrut ca accidentul său să fie ultimul său moment în o maşină F1.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici