Pilotul Robert Kubica, grav rănit într-un accident la un raliu

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica (Renault) a fost grav rănit la raliul Ronde di Andora (Italia), iar "pronosticul vital este rezervat", au anunţat medicii de la spitalul din Genova.

57 afișări
Imaginea articolului Pilotul Robert Kubica, grav rănit într-un accident la un raliu

Pilotul Robert Kubica, grav rănit într-un accident la un raliu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kubica, în vârstă de 26 de ani, conducea o Skoda Fabia când a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

El a fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Corona din Genova, fiind victima a unor "traumatisme multiple", iar "pronosticul vital este rezervat", conform medicilor.

Agenţia italiană Ansa a anunţat că Robert Kubica este grav rănit la o mână, care i-ar putea fi amputată. Pilotul nu va participa, mai mult ca sigur, la debutul Campionatului Mondial de Formula 1, din Bahrain, la 13 martie. Primul buletin medical în cazul Kubica este aşteptat la ora 13.00 GMT (15.00 - ora României).

Accidentul lui Kubica, care conducea o Skoda Fabia S2000 pentru echipa DP Motorsport, a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo. Copilotul Jakub Gerber a puutut ieşi din maşină, însă Kubica a fost scos de echipajele de intervenţie.

În iunie 2007, Robert Kubica, pe atunci la BMW-Sauber, a fost implicat într-un accident grav, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, de la Montreal. În turul 27, după un acroşaj cu maşina Toyota a lui Jarno Trulli, monopostul lui Kubica s-a ridicat în aer şi a fost proiectat violent într-un parapet de protecţie al circuitului, apoi s-a rostogolit de mai multe ori şi s-a izbit de zidul de pe partea cealaltă a pistei. Kubica a suferit atunci o comoţie cerebrală şi o entorsă la glezna dreaptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici