Pistorius va fi eliberat condiţionat

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, va fi eliberat condiţionat, în luna august, după ce a efectuat zece luni din pedeapsă, informează BBC, citând reprezentanţi ai administraţiei penitenciarelor din Africa de Sud.

889 afișări
Imaginea articolului Pistorius va fi eliberat condiţionat

Pistorius va fi eliberat condiţionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit legii, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corecţională, după ce a efectuat o şesime din pedeapsă.

Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corecţionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC că recomandarea privind eliberarea condiţionată a lui Pistorius a fost făcută de comitetul de management al închisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este încarcerat sportivul.

Această situaţie a stârnit nemulţumirea familiei victimei, care consideră că zece luni în închisoare "nu sunt suficiente pentru luarea unei vieţi".

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici