Piţurcă, după meciul România-Ungaria: Nu poate fi o dramă acest egal, e un punct câştigat

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, sâmbătă seară, după remiza din meciul cu Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Campionatului European, că acest rezultat de egalitate nu poate fi considerat o dramă, fiind vorba de un punct câştigat.

118 afișări
Imaginea articolului Piţurcă, după meciul România-Ungaria: Nu poate fi o dramă acest egal, e un punct câştigat

Victor Piţurcă (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Nu poate fi o dramă acest egal. E un punct câştigat, acum toate pânzele sus pe Helsinki. Avem nevoie de cel puţin un punct pentru a şterge cu buretele acest rezultat. Probabil că meciurile din această grupă aşa se vor derula. Vor fi pe muchie de cuţit. În momentul ăsta preocuparea mea e ca jucătorii să-şi revină fizic şi mai ales psihic, pentru că erau puţin dărâmaţi", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că echipa României ar fi trebuit totuşi să se impună în meciul cu Ungaria. "Din păcate nu a ieşit aşa cum ne doream. După aspectul primei reprize trebuia să câştigăm. Din păcate nu am reuşit să marcăm mai repede sau să înscriem al doilea gol. Oaspeţii au avut o lovitură liberă şi astfel meciul s-a terminat nedecis. Presupun că echipa României a făcut un meci foarte bun, oaspeţii nu au avut ocazii şi au marcat dintr-o fază fixă. Nu am început bine meciul pentru că accidentarea lui Goian ne-a dat puţin planurile peste cap, iar la pauză Chiricheş şi Sânmărtean aveau probleme medicale", a explicat el.

Piţurcă a menţionat că nu mai contează foarte mult cum s-a dat lovitura liberă din care au înscris oaspeţii. "Face parte din joc. Nu a fost nimic acolo, dar se întâmplă frecvent astfel de faze. Nu trebuia să ajungem acolo. Am înţeles că oaspeţii au avut un gol valabil. Puteam pierde acest joc, pentru că după ce am fost egalaţi ei au mai avut o ocazie mare. Trebuia să marcăm două-trei goluri pentru că apoi urmează o cădere în joc normală. Noi am dominat o repriză, iar în a doua ei au abuzat de mingi lungi pe Szalai. Noi am încercat să jucăm la fel în a doua repriză, să atacăm şi în a doua repriză, dar Maxim nu prea joacă la Stuttgart, Chiricheş şi Gardoş aveau dureri, iar Rusescu nu prea a jucat în ultimul an. Dacă puteam ţine mingea în posesie tot timpul am fi făcut-o. Numai că am avut şi un adversar în faţă", a afirmat selecţionerul.

El a mai spus că şi-a modificat planurile după ce Ungaria a egalat: "La 1-0 am vrut să îl bag pe Enache, dar după golul lor am decis să îl bag pe Bogdan Stancu pentru a avea doi atacanţi".

Piţurcă este de părere că Lucian Sânmărtean a avut o primă repriză remarcabilă. "A jucat excepţional. Poate că trebuia să îl schimb la pauză pentru că am stat mult timp de vorbă cu el din cauza problemelor fizice", a menţionat Victor Piţurcă.

Tehnicianul a precizat că înaintea meciurilor cu Grecia şi Ungaria ar fi fost mulţumit cu patru puncte, dar acum le-ar fi vrut pe toate şase. Piţurcă a mai declarat că este posibil ca Goian să nu poată juca în următoarea partidă, cu Finlanda.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu '44, respectiv Dzsudzsak '82.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici