Piţurcă: Tătăruşanu poate evolua în meciul tur cu Grecia, Chiricheş este aşteptat la Atena

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că portarul Ciprian Tătăruşanu este refăcut după problemele la spate pe care le-a avut şi poate evolua la meciul tur cu Grecia, iar fundaşul Vlad Chiricheş, care a suferit o accidentare la nas, urmează să ajungă, joi sau vineri, la Atena.

197 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Tătăruşanu poate evolua în meciul tur cu Grecia, Chiricheş este aşteptat la Atena

Victor Piturca (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Din fericire, lucrurile au luat-o pe o pantă bună, Tătăruşanu e apt pentru joc. Chiricheş va veni ori în această seară, dacă va primi acea mască, ori în cursul zilei de mâine. Tătăruşanu şi ieri în proporţie de 90 la sută s-a antrenat normal, iar azi a făcut tot antrenamentul normal", a spus Piţurcă, joi, într-o conferinţă de presă organziată la Atena.

Totuşi, selecţionerul a precizat că nu este sigur că Vlad Chiricheş poate juca, nici pentru meciul retur, de la Bucureşti. El a adăugat că nu are încă stabilit un "11" pentru întâlnirea de la Atena.

"Deocamdată mai sunt 2-3 incertitudini pe anumite posturi, mă voi hotărî până în cursul zilei de mâine", a precizat Piţurcă.

Tehnicianul a reafirmat că echipa Greciei este favorită înaintea dublei cu România, dar este convins că tricolorii vor face tot ce este posibil pentru a obţine calificarea la Cupa Mondială. "E dificil să ai asemenea jocuri, este foarte greu pentru echipele învinse, însă ăsta e regulamentul. Repet, e un meci dificil pentru ambele echipe, aşa cum am spus, Grecia e echipa mai valoroasă şi mai experietată şi are prima şansă, însă şi România îşi doreşte calificarea şi va face totul posibil pentru a realiza acest lucru", a spus Piţurcă.

Selecţionerul le-a cerut jucătorilor săi să dea dovadă de profesionalism, să fie calmi şi să încerce să marcheze pe terenul adversarei de vineri. "Pe echipa României o interesează să marcheze gol, goluri pentru a se califica. În funcţie de joc, de ceea ce se va întâmpla în teren, pot să fie momente dificile, dar noi când vom avea posibilitatea vom ataca. Dacă vom putea face asta tot timpul va fi foarte bine. Le-am cerut jucătorilor calm, să se pregătească normal, să fie liniştiţi şi în momentul în care începe jocul să joace cu acea linişte care să creeze o atmosferă bună şi să joace astfel încât să le facă şi plăcere. Sunt două jocuri capitale pentru a ajunge la mondial, însă nu vreau să se creeze presiune asupra jucătorilor, pentru că fotbalul este un joc. Sunt două jocuri care trebuie tratate cu mult profesionalism şi cred că băieţii au înţeles foarte bine în aceste zile ceea ce doresc. Îmi pare bine că sunt şi relaxaţi. Într-un joc de fotbal se poate întâmpla orice. Ei trebuie să fie pregătiţi şi sunt pregătiţi pentru joc, dar în limitele normalului. Dacă într-un meci ca acesta nu dai totul, atunci când?", a declarat Piţurcă.

El a obţinut informaţii despre echipa Greciei de la mijlocaşul Costin Lazăr, coechipier la PAOK Salonic cu mai mulţi internaţionali eleni: "Sigur că am discutat cu Goian şi Lazăr tot timpul. Lazăr are şase colegi care sunt selecţionaţi la echipa elenă. Cu Goian mai puţin, fiindcă nu a avut contact cu jucători de la echipa naţională, numai pe terenul de joc, dar şi cu el am avut discuţii pentru că i-a fost adversar lui PAOK".

Partida Grecia - România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale din Brazilia se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu, returul fiind programat pe Arena Naţională la 19 noiembrie, începând cu ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici