Pivotul sârb Nikola Jokic, ales MVP-ul sezonului regular din NBA

  • Campionatul nord-american şi-a ales cel mai bun jucător.
  • Laurii i-au revenit lui Nikola Jokic, pivotul sârb de la Denver Nuggets.
  • Pe locurile următoare au terminat Joel Embiid şi Stephen Curry.
131 afișări
Imaginea articolului Pivotul sârb Nikola Jokic, ales MVP-ul sezonului regular din NBA

Nikola Jokici

În urmă cu şapte ani, Denver Nuggets folosea cea de-a 41-a selecţie din draftul NBA pentru a aduce un centru din Serbia. Iar răsplata a venit marţi, când Nikola Jokic, 26 de ani, a devenit al şaselea jucător din afara Americii care a câştigat premiul de cel mai valoros jucător al NBA, campionatul nord-american de baschet - cel mai valoros şi mai spectaculos din lume.

Şi singurul dat de Denver, formaţia implicată în play-off (joacă în semifinalele Conferinţei de Vest cu Phoenix Suns). Jokic devine cel mai slab cotat jucător care ia trofeul de MVP. 

„Ca să fiu sincer, nici măcar nu m-am gândit să fiu în NBA”, a spus Jokici, la „Inside The NBA” de la postul TNT, după ce a câştigat premiul. "Obiectivul meu când am început să joc baschet acasă a fost să joc în Euroliga, deoarece aceasta era cea mai apropiată competiţie de top din ţara mea. Dar, apoi, Denver Nuggets m-a recrutat şi a fost o oportunitate pentru mine de a deveni jucător NBA ".

Jokic a primit ştirea în timpul unei întâlniri a echipei, la hotel, înainte de meciul 2 cu Phoenix Suns, în Arizona. "Este trofeul meu, dar voi sunteţi o mare parte din el", a declarat Jokic în faţa echipei, după ce a primit premiul printr-un anunţ al comisarului NBA, Adam Silver, făcut la o conferinţă video.

Centrul echipei Philadelphia 76ers, Joel Embiid, şi vedeta echipei Golden State Warriors, Stephen Curry, au terminat pe locul al doilea, respectiv al treilea.

Au urmat starul de la Milwaukee Bucks, grecul Giannis Antetokounmpo, câştigătorul premiului din ultimele două sezoane, şi magicianul de la Phoenix Suns, Chris Paul .

Jokic a devenit primul centru de la Shaquille O'Neal, în 2000, care câştigă titlul de MVP. Jokic a încheiat sezonul regular cu cele mai bune medii în carieră: 26,4 puncte şi 8,3 pase decisive, dar şi 10,8 recuperări pe meci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici