Platini ar vrea înlocuirea cartonaşelor galbene cu eliminări temporare

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului As, că ar vrea ca în fotbal cartonaşele galbene să fie înlocuite cu eliminări temporare.

120 afișări
Imaginea articolului Platini ar vrea înlocuirea cartonaşelor galbene cu eliminări temporare

Platini ar vrea înlocuirea cartonaşelor galbene cu eliminări temporare (imagine: Liviu Chirică / Mediafax Foto)

"Aş schimba sistemul de avertismente, al cartonaşelor. Aş proceda ca în rugby, i-aş sancţiona pe cei vinovaţi cu o eliminare de zece sau cincisprezece minute. Astfel echipa adversă ar fi cea care ar profita imediat. În sistemul cu cartonaşe are de câştigat următoarea adversară din calendar", a spus Platini.

Conform regulamentului actual, acumularea de cartonaşe galbene duce la suspendare. Astfel, în Liga Campionilor, două cartonaşe galbene primite în faza grupelor atrag suspendarea pentru un meci.

"Este o idee. Acum trebuie să fie analizată pentru a vedea dacă este cu adevărat bună pentru fotbal. Este o propunere de analizat", a precizat Michel Platini.

El a menţionat că în opinia sa câştigătoarele cupelor naţionale trebuie să participe în Liga Campionilor. "Sunt de acord cu această propunere, pe care am dezbătut-o deseori. Însă atunci când vine momentul votului, ţările care nu vor să cedeze un loc câştigătoarei cupei naţionale sunt majoritare. Unele nici măcar nu au cupă naţională. UEFA este democratică şi votul este clar", a afirmat preşedintele UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici