Play-off-ul Ligii I se va încheia la 11 mai 2016, iar play-out-ul la 28 mai

Comitetul Executriv al FRF a aprobat, joi, ca play-off-ul următoarei ediţii a Ligii I să se încheie la 11 mai 2016, iar play-out-ul la 28 mai, a anunţat, într-o conferinţă de presă, secretarul general Gheorghe Chivorchian.

195 afișări
Imaginea articolului Play-off-ul Ligii I se va încheia la 11 mai 2016, iar play-out-ul la 28 mai

Play-off-ul Ligii I se va încheia la 11 mai 2016, iar play-out-ul la 28 mai (Imagine: Shutterstock)

El a explicat că grupările din Liga I au acceptat ca play-out-ul să se dispute fără jucătorii convocaţi în cazul în care selecţionerul va avea nevoie de aceştia pentru pregătirile de dinaintea Campionatului European din 2016.

"Azi s-a votat ca la nivelul Ligii I ultimul meci oficial din play-off să se dispute la 11 mai, finala Cupei României pe 14 mai. În ceea ce priveşte play-out-ul, să se încheie la 28 mai. Cu condiţia ca în cazul în care selecţionerul cere jucători pentru echipa naţională (n.r. - de la formaţiile care joacă în play-out), cluburile să joace fără aceştia. Deci cluburile, conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a LPF, au acceptat să joace în play-out fără jucătorii convocaţi la lot", a spus Chivorchian.

Comitetul Executiv a amânat luarea unei decizii privind locul de desfăşurare a Supercupei României din 8 iulie. Disputarea acesteia pe Stadionul Farul din Constanţa este condiţionată de finalizarea lucrărilor la arenă promise de autorităţile locale până la 16 iunie. "În ceea ce priveşte Supercupa României, săptămâna trecută am discutat cu autorităţile locale de la Constanţa şi avem asigurări că până la 16 iunie stadionul va fi la standardele necesare, adică vestiare, scaune, turnicheţi şi aşa mai departe. Dacă la data de 16 iunie stadionul nu va corespunde atunci lua o altă decizie. Sunt convins însă că autorităţile locale din Constanţa îşi doresc să organizeze acolo Supercupa României", a menţionat secretarul general.

Membrii Comitetului Executiv au omologat clasamentul Ligii I, ediţia 2014-2015, sub rezerva hotărârilor irevocabile ulterioare ale organismelor jurisdicţionale ale FRF sau ale Tribunalului Arbitral de la Lausanne care pot afecta rezultatele sau ierarhia competiţiei. "Omologarea rezultatelor şi a clasamentului final al Ligii I a fost ultimul punct pe ordinea de zi. Se declară Steaua campioana României, aceasta urmând să evolueze în turul 2 al Ligii Campionilor. De asemenea, ASA Târgu Mureş în turul 3 al Ligii Europa, Astra Giurgiu în turul doi al Ligii Europa, iar FC Botoşani în turul 1. Clasamentul Ligii I a fost omologat sub condiţie şi anume aşteptând soluţionarea irevocabilă a litigiilor aflate pe rolul organelor jurisdicţionale, TAS şi a ale comisiilor federale", a adăugat Chivorchian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici