Politehnica Iaşi - Rapid, scor 2-1

Echipa Politehnica Iaşi a obţinut prima victorie în faţa formaţiei Rapid din Liga I după o pauză de 26 de ani, în urma victoriei repurtate, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), în etapa a XVIII-a, prima a returului.

128 afișări
Imaginea articolului Politehnica Iaşi - Rapid, scor 2-1

Politehnica Iaşi - Rapid, scor 2-1, în Liga I (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ultima victorie a echipei Politehnica Iaşi a fost obţinută la 26 aprilie 1984, în etapa a XXX-a a sezonului 1983-1984, cu scorul de 2-0 (0-0), golurile fiind reuşite de Sertov '50 şi Paveliuc '58, din penalti.

Golurile în meciul de sâmbătă au fost marcate de Vali Negru '53, Păun '58, pentru formaţia gazdă, respectiv Răduţă '79, pentru echipa oaspete.

1-0: Andrei Ionescu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă în mijlocul careului, Vali Negru a preluat defectuos, Helder a respins greşit până la acelaşi Vali Negru, care a făcut doi-trei paşi şi a tras la semiînălţime, pe colţul scurt.

2-0: Vali Badea a pătruns în careu, i-a lăsat balonul lui Georgian Păun, care a majorat diferenţa cu un şut pe sub portarul formaţiei oaspete.

2-1: Răduţă a dejucat pasul la ofsaid al defensivei ieşene şi a reluat pe lângă portarul Pleşca, ieşit în întâmpinare.

Politehnica Iaşi: 12. Pleşca - 30. Străuţ, 24. Straton, 21. Mihajlov, 3. Costache - 77. A. Ionescu (7. Bârlădeanu '78), 26. V. Negru (22. Al. Buhuşi '77), 5. Onicaş - 11. Bujor, 99. V. Badea, 14. G. Păun (29. Cuciula '87) . Antrenor Petre Grigoraş.

Rapid: 33. Bornescu - 2. Helder, 3. Fernandes, 23. M. Constantin (32. Iencsi '54), 19. Bozovici - 6. Matici (9. Răduţă '63), 15. C. Lazăr - 17. I. Iordache, 30. Spadacio, 7. Cesinha (10. Herea '56) - 11. Al. Ioniţă. Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonaşe galbene: Străuţ '24, Păun '43, Onicaş '55, Pleşca '86, Bârlădeanu '90 / C. Lazăr '28, M. Constantin '29, I. Iordache '52

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Cătălin Savu, Ciubotariu Liviu (asistenţi) - Emil Voicu (rezervă)

Observatori: Daniel Prodan, Constantin Gheorghe.

La partidă au asistat aproximativ 7000 de spectatori, printre care şi un grup de aproximativ 500 de suporteri ai echipei Rapid.

Panait: Nu am reuşit să ne respectăm sarcinile de joc

"Felicit echipa gazdă pentru că a fost mai determinată decât noi astăzi. Noi nu am reuşit să ne respectăm sarcinile de joc. Suntem conştienţi că este o mare presiune asupra noastră şi sunt convins că în următoarele meciuri vom ştii să tragem concluziile de rigoare după această înfrângere şi să nu mai repetăm greşelile făcute", a spus Panait.

Ciprian Panait a precizat că diferenţa în partida de la Iaşi a fost făcută de foşti jucători ai Rapidului, legitimaţi acum la Politehnica Iaşi. "Diferenţa a fost făcută de foşti rapidişti. Este o glumă, dar este adevărat. Ieşenii au speculat la maxim toate greşelile noastre. Golurile au fost primite pe greşeli colective, iar vina ne aparţine de la antrenori până la ultimul jucător care a intrat pe teren", a menţionat tehnicianul.

Grigoraş: Victoria este una mare dată fiind poziţia noastră în clasament

"Vreau în primul să-i felicit pe jucători pentru determinare. Din punct de vedere fotbalistic, Rapid este peste noi, dar, astăzi, rezultatul a fost decis de plusul de determinare al elevilor mei. Victoria este una mare, dată fiind poziţia noastră în clasament. Mă bucur că în ciuda timpului scurt, jucătorii nou-veniţi s-au integrat foarte bine. Terenul a rezistat nesperat de bine. Astăzi am tras lozul câştigător, rămâne să văd dacă voi reuşi acelaşi lucru şi etapa viitoare, la Timişoara", a spus Grigoraş.

Petre Grigoraş a precizat că surpriza plăcută în partida cu Rapid a constituit-o evoluţia fundaşului Ionuţ Costache. "La Străuţ a durat puţin până s-a acomodat cu prima ligă, dar eu am avut încredere în acest jucător încă de când a venit la Iaşi. Surpriza plăcută pentru mine a fost Costache, care nu a mai făcut gafe decisive aşa cum s-a întâmplat în tur. Nu acelaşi lucru pot să-l spun despre Pleşca, care a ieşit la faza primirii golului", a spus Grigoraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici