Poliţia belgiană a arestat 66 de huligani înaintea meciului Anderlecht - PSG

Poliţia belgiană a arestat, marţi şi miercuri, 66 de huligani înaintea meciului Anderlecht Bruxelles - Paris Saint-Germain, din etapa a III-a a grupelor Ligii Campionilor, partidă considerată ca fiind de risc maxim.

122 afișări
Imaginea articolului Poliţia belgiană a arestat 66 de huligani înaintea meciului Anderlecht - PSG

Poliţia belgiană a arestat 66 de huligani înaintea meciului Anderlecht - PSG (Imagine: Shutterstock)

"Am reţinut peste 60 de persoane sosite în Belgia de la Paris. Aceştia sunt liderii facţiunilor dure ale echipei PSG şi am vrut să-i neutralizăm", a declarat, pentru AFP, Marie Verbeeck, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bruxelles.

Conform poliţiei franceze, cei mai mulţi dintre suporterii reţinuţi în Belgia au mai fost condamnaţi pentru acte de huliganism şi au fost interzişi pe stadioane.

Persoanele reţinute au fost plasate în arest administrativ pentru următoarele 24 de ore şi vor fi eliberate după încheierea meciului.

Înainte de această acţiune, alte nouă persoane, şase francezi şi trei polonezi, au fost arestate în gara din Bruxelles. Unul dintre polonezi, venit din Cracovia prin Germania, avea asupra sa un cuţit.

Şapte suporteri belgieni ai echipei Anderlecht Bruxelles au fost şi ei plasaţi în arest preventiv în noaptea de marţi spre miercuri.

Partida Anderlecht Bruxelles - Paris Saint-Germain, din etapa a III-a a grupei C a Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici