Poliţiştii britanici, acuzaţi de rasism de o atletă celebră: „Fiul meu e în maşină! Luaţi mâinile de pe mine!”

  • Bianca Williams şi partenerul ei, Ricardo dos Santos, au fost opriţi în trafic de poliţie
  • Cei doi atleţi susţin că forţele de ordine s-au comportat agresiv şi au avut o atitudine rasistă
  • Forţele de ordine spun că maşina în care se aflau cei doi mergea pe contrasens
909 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii britanici, acuzaţi de rasism de o atletă celebră: „Fiul meu e în maşină! Luaţi mâinile de pe mine!”

Poliţiştii britanici, acuzaţi de rasism de o atletă celebră: „Fiul meu e în maşină! Luaţi mâinile de pe mine!”

Incident bizar pe străzile din Londra. Atleta Bianca Williams a postat pe reţelele de socializare un filmuleţ în care are un conflict cu forţele de ordine. „Fiul meu e în maşină! Luaţi mâinile de pe mine!”, le spune aceasta poliţiştilor, care par să încerce să o liniştească.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time for change and for actions to have consequences. Still incredibly hurt and shaken by my ordeal yesterday. Please read my piece in @TheTimes in my bio

O postare distribuită de Bianca Williams (@biancaawills) pe

Iul 5, 2020 la 10:33 PDT

Bianca Williams spune însă că ea şi iubitul său, Ricardo dos Santos, atlet şi el, au fost abuzaţi de poliţişti. Directoratul de Standarde Profesionale din Londra a emis un comunicat de presă prin care susţine că maşina în care se aflau cei doi a fost surprinsă în timp ce mergea pe contrasens, iar comportamentul ofiţerilor de poliţie nu a fost unul deplasat. 

E o lume foarte tristă cea în care trăim. Dacă nu i se întâmplă nimic unui cetăţean de culoare, i se întâmplă altuia. Mi se rupe inima. Nu am vrut să ne dăm jos din maşină pentru că aveau bastoane şi un comportament înfricoşător. Este normal să te comporţi aşa, când îţi e teamă pentru viaţa ta. Aveam un bebeluş în maşină.

Partenerul meu a fost dat jos cu forţa şi încătuşat. Nu voiam să plec de lângă fiul meu de trei luni şi mi-au pus şi mie cătuşe. Limbajul folosit a fost sub orice limită. Poliţiştii i-au spus de mai multe ori partenerului meu că pare dubios, pentru că nu înţeleg cum o persoană ca el îşi permite o maşină de 60.000 de lire sterline, a declarat Bianca Williams, într-un interviu acordat pentru BBC Radio 5 Live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici