Ponta a promis că vor fi plătite premiile restante medaliaţilor olimpici

Premierul Victor Ponta a promis, luni, în cadrul unei întâlniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijng, din 2008.

177 afișări
Imaginea articolului Ponta a promis că vor fi plătite premiile restante medaliaţilor olimpici

Ponta a promis că vor fi plătite premiile restante medaliaţilor olimpici (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Săptămâna trecută, atelta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat prin intermediul Pro Sport o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu".

Ponta l-a abordat pe acest subiect pe preşedintele COSR, Octavian Morariu: "Îl întreb pe domnul Morariu dacă mai sunt datorii din trecut, mă refer aici la primele campionilor noştri. Am văzut că este o scrisoare deschisă a unei campioane. Mie îmi face plăcere să plătesc datoriile făcute de alţii."

La rândul său, Morariu a rugat-o pe Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, să-i prezinte primului ministru situaţia.

"Premierile sunt asigurate de către stat, o sumă, iar cluburile unde sunt legitimaţi jucătorii până la 50 la sută din acea sumă. Sportivii de la CS Dinamo participanţi la JO de la Beijing au rămas în urmă cu această sumă, pentru că aici e vorba şi de bugetul Ministerului de Interne. Suma este 16 miliarde de lei vechi, s-au plătit 4 miliarde... Aşa că a mai rămas 1,2 milioane de lei noi.", a spus Lipă.

Premierul a promis că va rezolva situaţia, dar a cerut o solicitare scrisă în acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de râsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hârtie pe care să mi-o transmiteţi!"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici