Porumboiu: Cererea de insolvenţă formulată de Sporting Club Vaslui împotriva Comcereal este nefondată

Omul de afaceri Adrian Porumboiu spune că cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată de echipa Sporting Club Vaslui împotriva firmei sale Comcereal este una "şicanatorie" şi "nefondată", în condiţiile în care clubul de fotbal ar avea datorii către societatea sa, şi nu invers.

1043 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Cererea de insolvenţă formulată de Sporting Club Vaslui împotriva Comcereal este nefondată

Porumboiu: Cererea de insolvenţă formulată de Sporting Club Vaslui împotriva Comcereal este nefondată (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată în instanţă de echipa de fotbal Sporting Club Vaslui împotriva societăţii Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusă datorie de 13 milioane de lei, este considerată de către proprietarul firmei Adrian Porumboiu drept una "şicanatorie" şi "nefondată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

În consecinţă, Porumboiu susţine că va contesta acţiunea deschisă de Sporting Club SA la Tribunalul Vaslui, în condiţiile în care nu ar avea datorii către echipa de fotbal din liga întâi, SC Vaslui, aşa cum se arată în plângerea depusă în instanţă.

"Cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de SC Sporting Club SA Vaslui împotriva SC Comcereal SA este o acţiune şicanatorie, formulată cu rea-credinţă şi vădit nefondată, urmând a fi contestată, în conformitate cu Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei. Societatea Comcereal SA nu înregistrează niciun fel de datorie faţă de Sporting Club SA, dimpotrivă, aceasta din urmă datorează sume importante atât societăţii Comcereal SA Vaslui, cât şi celorlalte societăţi care aparţin grupului Racova. Aşa-zisa incapacitate de plată este infirmată de constanţa cu care ne onorăm toate obligaţiile de plată faţă de partenerii contractuali, iar acţiunea iniţiată de Sporting CLUB SA Vaslui este formulată doar cu scopul creării unui impact negativ asupra imaginii societăţii şi discreditării acesteia în faţa partenerilor de afaceri şi mass-mediei, drept pentru care ne rezervăm dreptul de acţionare în instanţă a celor responsabili", se arată într-un comunicat de presă pus la dispoziţia corespondentului MEDIAFAX de preşedintele grupului de firme Racova-Com-Agro-Pan, Adrian Porumboiu.

Sporting Club SA Vaslui a solicitat în instanţă intrarea în insolvenţă a SC Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusă datorie de peste 13 milioane de lei, reprezentând o sponsorizare. Potrivit plângerii depuse la Tribunalul Vaslui de către Sporting Club SA, firma Comcereal ar datora clubului de fotbal suma de 13 milioane de lei, reprezentând facturi care nu ar fi fost achitate de către societatea lui Porumboiu pentru nişte utilaje agricole luate de la un sponsor al formaţiei de fotbal SC Vaslui. În fapt, firma de utilaje agricole a fost sponsorul echipei de fotbal FC Vaslui şi, în schimbul contractului, ar fi livrat combine şi tractoare către Comcereal, iar această societate ar fi avut obligaţia de a le plăti către beneficiarul contractului, respectiv Sporting Club SA Vaslui.

Comcereal SA Vaslui, membră a grupului de firme Racova-Com-Agro-Pan deţinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 320,5 milioane de lei, cu 17 la sută mai mare ca în 2012, şi cu un profit brut de 4,8 milioane de lei. Societatea în cauză are ca obiect de activitate cultivarea şi comercializarea cerealelor, producţia agricolă vegetală realizându-se pe 27.737 hectare de teren, arendate de la persoane fizice şi juridice din judeţele Vaslui, Galaţi, Neamţ şi Iaşi.

Acţiunea întreprinsă de clubul vasluian de fotbal vine la o săptămână după ce, la rândul său, omul de afaceri Adrian Porumboiu a solicitat în instanţă, prin firma sa Comprest SA Vaslui, intrarea în insolvenţă a SC Sporting Club SA Vaslui. Cererea făcută de SC Comprest SA Vaslui, societate de transport rutier şi construcţii civile, industriale şi agricole, vine după ce clubul vasluian de fotbal, aflat în prezent pe locul şase în Liga I, nu ar mai onorat plăţile faţă de această firmă pentru serviciile prestate.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a deţinut până în vara anului trecut pachetul majoritar de acţiuni la club, respectiv 84 la sută, pe care l-a cedat finului său, Ciprian Damian.

Datoriile societăţii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 milioane de lei. Aceste debite au fost stabilite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în urma unui control făcut de inspecţia fiscală pentru activitatea desfăşurată de club în perioada 2004-2008.

De altfel, din cauza obligaţiilor fiscale către bugetul de stat şi jucători, formaţia SC Vaslui nu a primit nici licenţa în liga întâi pentru sezonul competiţional 2014-2015, fiind retrogradată în liga inferioară. Decizia comisiei de licenţiere a fost atacată de Consiliul Local Vaslui, în calitate de acţionar minoritar, cu 16 la sută din acţiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere admisă şi care urmează a fi analizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici