Poveste cu final fericit. Cei doi sportivi paralimpici afgani fugiţi din Kabul au ajuns în Japonia

  • Cei doi sportivi paralimpici afgani fugiţi la începutul acestei săptămâni din Kabul au ajuns în Japonia.
  • Aceştia vor putea participa la Jocurile Paralimpice.
632 afișări
Imaginea articolului Poveste cu final fericit. Cei doi sportivi paralimpici afgani fugiţi din Kabul au ajuns în Japonia

FOTO: Twitter

Potrivit unei declaraţii comune a Comitetului Paralimpic Internaţional (IPC) şi a Comitetului Paralimpic Afgan, Zakia Khudadadi şi Hossain Rasouli, fugiţi din Kabul la începutul acestei săptămâni, au ajuns în Japonia, scrie La Stampa.

Cei doi sportivi au fost primiţi, în ultimele zile, de Franţa, care le-a oferit posibilitatea de a se antrena pentru săptămâna viitoare.

Zakia va fi prima sportivă afgană care va participa, după 2004, la Jocurile Paralimpice: va concura pe 2 septembrie la taekwondo, categoria K44-49 kg.

Hossain, pe de altă parte, va fi pe scenă a doua zi (3 septembrie), la atletism.

Pentru a participa la Jocuri respectând protocoalele pentru a evita răspândirea COVID-19, cei doi sportivi afgani au fost supuşi la două teste moleculare (unul cu 96 de ore înainte şi unul cu 72 de ore înainte) pentru a zbura în Japonia.

Ei nu vor da interviuri pentru a evita eventualele represalii asupra familiilor lor şi a celor dragi.

Deplasarea celor doi sportivi la Tokyo părea imposibilă din cauza căderii capitalei din Afganistan în mâinile talibanilor. Sportiva trimisese un mesaj video în care afirma că îşi doreşte să ajungă la Tokyo şi cerea ajutor pentru a putea părăsi Kabul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici