Poziţia Stelei în disputa cu FRF. Reghecampf: Cum să mergem la meciuri cu 14 jucători? Nu e corect

Antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a vorbit, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, despre decizia de a nu-i trimite la naţională pe cei şase jucători convocaţi de Anghel Iordănescu.

629 afișări
Imaginea articolului Poziţia Stelei în disputa cu FRF. Reghecampf: Cum să mergem la meciuri cu 14 jucători? Nu e corect

Poziţia Stelei în disputa cu FRF. Reghecampf: Cum să mergem la meciuri cu 14 jucători? Nu e corect (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Reghecampf a explicat că Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Adrian Popa şi Nicolae Stanciu au rămas în cantonamentul Stelei, tehnicianul nefiind de acord ca cei şase să rămână la naţională pe toată durata stagiului de pregătire.

"Vreau să scoateţi în evidenţă faptul că nu mă interesează niciun scandal de la FRF. Eu ştiu ce înseamnă omul de fotbal Puiu Iordănescu, mai ales pentru familia Stelei. A făcut multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva. Ţin să explic şi alte lucruri pentru colegii mei de la alte echipe, e normal să explic ce am discutat cu cei de la FRF. E o formă de respect.

Am avut o discuţie cu domnul Iordănescu vineri, cu toate că aveam o întâlnire pe 7 ianuarie, pe care dânsul a anulat-o din nu ştiu ce motiv. Le-am explicat pe larg problemele pe care le avem la echipă. Avem foarte mulţi jucători accidentaţi. Am vorbit chiar înainte să se publice lotul selecţionatei divizionare, fiindcă nu este echipa naţională a României. Este un program pe care noi nu-l vedem în ordine pentru că avem şi noi antrenamente. Nu este ok, aţi văzut ce s-a întâmplat şi în Italia şi ce reacţii au fost. Nu e normal un astfel de cantonament acum.

Pe Pintilii am ţinut să-i explicăm selecţionerului că vrem să-l ţinem pentru că-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu le putem amâna. Iordănescu ne-a zis că ne-a pus patru soluţii la dispoziţie, dar n-a fost aşa. Apoi ne-a zis că-i lasă pe Niţă şi Toşca şi să rămână doar patru jucători. Nu e corect nici aşa! Adică ei erau selecţionaţi de ochii lumii, să vină şi ei acolo, adică n-aveau şanse să meargă la Euro. N-am fost de acord să meargă de pe 24 ianuarie şi să stea până la final. Nu e nici o răutate sau vreo lipsă de respect. Am vrut să ajutăm! Dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători? N-am ajuns la un numitor comun.

N-are rost să ne jignim gratuit mai ales că la Euro sigur vor fi mulţi stelişti. Nu e dată oficială, nu avem pentru ce să ne temem de vreo pedeapsă. Jucătorii Stelei vor la naţională, nu la o selecţionată divizionară. Voiam să fiu mai dur în conferinţa asta, dar m-am mai liniştit. Aştept să văd ce zic cei de la FRF şi mai vedem. Nu mi-e teamă! Cum să depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare", a declarat Laurenţiu Reghecampf, într-o conferinţa de presă ţinută în Antalya.

Steaua a avut, iniţial, şase jucători convocaţi de Iordănescu pentru acţiunea din Turcia. Ulterior, conducerea clubului s-a înţeles cu FRF ca doar patru dintre ei să vină la lot, dar şi această variantă a picat. Steaua a propus o soluţie de compromis: trei jucători să vină la naţională în prima săptămână şi alţi trei, în a doua săptămână. Până la urmă, clubul Steaua n-a mai trimis niciun jucător.

Naţionala României începe astăzi stagiul de pregătire din Antalya, care durează până pe 6 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici