Precipitaţii abundente şi inundaţii în Elveţia, Italia şi Franţa, soldate cu victime

Precipitaţii abundente au fost înregistrate în mai multe ţări din Europa şi au provocat patru morţi, duminică, în Elveţia şi în Italia, în urma alunecărilor de teren, iar alte cinci persoane au murit înecate în Franţa, după ce maşinile în care se aflau au fost surprinse de inundaţii.

231 afișări
Imaginea articolului Precipitaţii abundente şi inundaţii în Elveţia, Italia şi Franţa, soldate cu victime

Precipitaţii abundente şi inundaţii în Elveţia, Italia şi Franţa, soldate cu victime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cantonul Ticino, din sudul Elveţiei, cadavrele a două femei, în vârstă de 34, respectiv 38 de ani, au fost descoperite sub ruinele unui imobil de trei etaje care s-a prăbuşit la Davesco-Soragno, în apropiere de Lugano, a anunţat poliţia. Patru persoane, printre care un italian în vârstă de 44 de ani, au fost, de asemenea, rănite, a anunţat poliţia din Ticino. Aproximativ 100 de membri ai forţelor de intervenţie, însoţiţi de câini, au fost trimişi la locul incidentului, a precizat agenţia elveţiană ATS.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate în ultimele două săptămâni în sudul cantonului Ticino, iar situaţia s-a agravat după ce lacul Lugano a provocat inundaţii în mai multe locuri. Precipitaţiile au provocat în ultimele zile închiderea mai multor drumuri, în special în jurul lacului Lugano, şi evacuarea locuitorilor din zonele afectate.

În Italia, un bărbat în vârstă de 70 de ani şi nepoata sa au murit în urma unei alunecări de teren produsă la Cerro, un sat din apropiere de Laveno Mombello, o destinaţie turistică apreciată. Adolescenta a fost salvată după patru ore de echipele de intervenţie, însă a decedat ulterior la spital.

În total, 11 persoane au murit din cauza intemperiilor produse în regiunea italiană în ultima lună. Bilanţul ar putea ajunge la 12 morţi, în condiţiile în care echipele de salvare caută un bărbat a cărui maşină a fost luată de ape în apropiere de Genova.

De asemenea, sud-estul Franţei a fost vineri şi sâmbătă afectat grav de intemperii. În noaptea de vineri spre sâmbătă, o femeie şi cei doi copii ai săi şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a căzut într-un râu din regiunea Grand. În nord, o altă persoană şi-a pierdut viaţa în împrejurări asemănătoare. Totodată, un pensionar şi-a pierdut viaţa în regiunea din apropiere de Lozere.

Mai multe furtuni violente au fost înregistrate în septembrie în această parte a Franţei, provocând şase morţi, dintre care patru într-o tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici