Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici

Achiziţia iminentă de 4,25 miliarde de lire sterline a clubului Chelsea FC de către Todd Boehly a fost pusă sub semnul întrebării, pe fondul îngrijorărilor guvernului cu privire la planurile lui Roman Abramovici privind veniturile obţinute, potrivit Sky News.

387 afișări
Imaginea articolului Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici

Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici

Boehly a încheiat un acord pentru a cumpăra Chelsea de la oligarhul ruso-israelian, iar anterior se aştepta ca tranzacţia să fie finalizată până la sfârşitul lunii mai.

Cu toate acestea, potrivit Sky News, există acum o nouă piedică, pe fondul îngrijorărilor guvernului britanic cu privire la presupusa incapacitate a lui Abramovici de a oferi asigurări cu privire la veniturile de 2,5 miliarde de lire sterline obţinute din vânzare.

Proprietarul lui Chelsea a declarat anterior că banii vor fi donaţi victimelor războiului din Ucraina.

Ca urmare, se spune că în prezent există îndoieli în cadrul guvernului cu privire la faptul că licenţa specială necesară pentru ratificarea vânzării va fi furnizată înainte de termenul limită de la sfârşitul lunii.

Dacă acest termen nu este respectat, Chelsea se confruntă cu ameninţarea excluderii din competiţiile din sezonul următor sau, eventual, chiar cu o lichidare administrativă.

Sky News sugerează că situaţia rămâne incertă şi că o licenţă ar putea fi totuşi acordată la timp pentru ca tranzacţia să fie finalizată.

Se credea că preluarea prelungită a ajuns în impas la începutul lunii mai, când Abramovici ar fi încercat să recupereze 1,6 miliarde de lire sterline pe care i le datorează Chelsea. Cu toate acestea, clubul a negat acest lucru, iar ulterior a fost anunţat un acord cu consorţiul lui Boehly.

Într-o declaraţie de atunci se spunea: „Intenţiile domnului Abramovici în ceea ce priveşte donarea încasărilor din vânzarea Chelsea în scopuri caritabile nu s-au schimbat.

De la anunţul iniţial, echipa domnului Abramovici a identificat reprezentanţi de rang înalt din cadrul organismelor ONU şi din marile organizaţii caritabile globale, care au fost însărcinaţi să formeze o fundaţie şi să stabilească un plan pentru activităţile sale. Expertul independent principal a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, prezentând structura şi planurile iniţiale.

În al doilea rând, domnul Abramovici nu a cerut ca vreun împrumut să îi fie rambursat - astfel de sugestii sunt complet false - la fel ca şi sugestiile conform cărora domnul Abramovici ar fi mărit preţul clubului în ultima clipă."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici