Premieră în România: oraşul care va găzdui trei competiţii sportive internaţionale. Resurse bugetare suplimentare, alocate de Guvern

  • Trei competiţii internaţionale vor fi găzduite în acest an, în premieră, de ţara noastră, la Cluj-Napoca.
  • Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat joi că, la iniţiativa sa, Guvernul a alocat resurse bugetare suplimentare pentru aceste competiţii.
876 afișări
Imaginea articolului Premieră în România: oraşul care va găzdui trei competiţii sportive internaţionale. Resurse bugetare suplimentare, alocate de Guvern

Competiţiile care se vor bucura de sprijin guvernamental în valoare totală de 10.375 mii lei sunt:

  • Campionatul European pe Echipe - Liga I Atletism
  • Turneul Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021
  • Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin 2021

Suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului pentru aceste evenimente, cu suma totală de 10.375 mii lei, a fost făcută din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, încadrabilă la „Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat”.

Pentru organizarea Campionatului European pe Echipe Liga I Atletism seniori, desfăşurat în perioada 19 – 20 iunie 2021, a fost alocată suma de 2.930 mii lei, pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin, din perioada 15 – 27 august 2021, s-au alocat 4.795 mii lei, iar pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin, din perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2021, suma de 2.650 mii lei. Toate cele trei evenimente vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.

„Mă bucur foarte mult şi le mulţumesc colegilor şi partenerilor din Guvern pentru că au înţeles şi susţinut aceste demersuri. Este vorba despre trei evenimente importante, de anvergură internaţională, a căror organizare ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o onorăm în cele mai bune condiţii. Respectarea acestor obligaţii şi reuşita celor trei competiţii sunt direct legate de prestigiul nostru ca ţară, nu doar de prestigiul sportiv. Guvernul României a demonstrat o dată în plus faptul că este un partener de încredere la nivel internaţional, precum şi un jucător de echipă la nivel naţional, ca să folosesc un termen din lumea sportului”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Campionatul de Atletism pe Echipe Liga 1 seniori reprezintă cel mai important eveniment sportiv de înaltă performanţă organizat vreodată în ţara noastră, în această ramură de sport. Vor participa 13 ţări, cu un număr de aproape 900 de sportivi şi oficiali şi un număr total de peste 1500 de persoane implicate în competiţie (atleţi, oficiali, voluntari, arbitri, personal tehnic). Evenimentul va constitui şi o ocazie de a ne pregăti pentru Campionatul European U20 din anul 2023, eveniment care se află în acest moment din ce în ce mai aproape de a fi atribuit României.

Organizarea unei grupe a Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 face ca România să revină, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor voleiului continental. La acest eveniment vor participa, în afară de România, alte 5 reprezentative naţionale din elita voleiului mondial.

La Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin 2021 vor participa peste 30 de ţări din elita tenisului de masă, în afară de ţara noastră.

„Organizarea unor competiţii de acest nivel va crea contextul pentru ca ţara noastră să-şi demonstreze potenţialul organizatoric, în vederea organizării şi altor evenimente sportive majore. Comunitatea locală se va bucura de venituri importante din turism şi servicii şi, în acelaşi timp, se va produce un efect pozitiv asupra imaginii României pe plan internaţional, atât în domeniul sportiv, cât şi în cel economic şi turistic.”, se menţionează într-un comunicat al MTS, dat publicităţii joi.

Comunicatul MTS mai precizează şi că, „nu în ultimul rând, aceste evenimente vor atrage cetăţeni de toate vârstele şi îi vor motiva să fie mai activi, să practice sportul, ceea ce reprezintă unul dintre obiectivele majore ale strategiei naţionale la a cărei elaborare Ministerul Tineretului şi Sportului lucrează acum, alături de alte ministere ce fac parte din grupul de lucru constituit în acest sens.”

CITEŞTE ŞI: Tineri după Pandemie. Ministerul Tineretului şi Sportului iniţiază un dialog cu tinerii afectaţi de pandemie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici