Premieră românească - Horia Colibăşanu a cucerit Vârful Annapurna

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns, marţi dimineaţă, pe Vârful Annapurna, de 8.091 metri, din Himalaya, reuşita acestei expediţii fiind cea de-a patra premieră românească în acest domeniu a sportivului.

243 afișări
Imaginea articolului Premieră românească - Horia Colibăşanu a cucerit Vârful Annapurna

Premieră românească - Horia Colibăşanu a cucerit Vârful Annapurna (Imagine: www.horiacolibasanu.ro)

Potrivit site-ului lui Horia Colibăşanu, acesta a plecat spre vârf luni seară, la ora 23.00, ora României, şi a urcat mai bine de zece ore până să ajungă pe Vârful Annapurna.

El a fost însoţit de doi alpinişti spanioli, alături de care a ales o rută mai puţin aglomerată şi care era mai tehnică, rută situată în partea estică a muntelui.

Reuşita alpinistului de a cuceri Vârful Annapurna este o premieră naţională.

Alpinistul Horia Colibăşanu a urcat, în premieră, pe K2, Manaslu şi Dhaulagiri, toate trei vârfuri de peste opt mii de metri.

Expediţia din acest an "Slatina - Annapurna 2010" va dura cel mult până la 1 iunie.

Pentru această expediţie, Horia Colibăşanu s-a pregătit din noiembrie 2009 şi a făcut zilnic antrenamente la bazinul de înot al Universităţii Politehnica din Timişoara, pe stadionul echipei FC Timişoara sau în săli de fitness din oraş. Costul expediţiei se ridică la aproape 24.000 de euro, cei mai mulţi bani fiind alocaţi de Primăria Slatina, oraş în care Horia a copilărit. De asemenea, i-au mai acordat finanţare şi sponsorii mai vechi.

La expediţia din acest an participă şi alpiniştii din Polonia Piotr Pustelnik, Kinga Baranowska şi, din Slovacia, Peter Hamor. Horia Colibăşanu a spus că dedică această expediţie prietenului său spaniol Inaki Ochoa de Olza, cel cu care a mai încercat să urce pe Annapurna în 2007 şi în 2008, ultima expediţie fiindu-i fatală alpinistului din Spania, care a făcut un atac cerebral şi a murit.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici