Premiere şi recorduri realizate în manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor

Prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor a consemnat o serie de performanţe şi premiere demne de remarcat. Printre eroii turului se numără portarii Mendy şi Navas, dar şi Mason Mount, Kylian Mbappé sau Mohamed Salah.

210 afișări
Imaginea articolului Premiere şi recorduri realizate în manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor

Premiere şi recorduri realizate în manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor

Keylor Navas, portarul lui PSG, este unul dintre cei mai subestimaţi portari din lume, evoluţiile sale fiind constant bune la echipele la care a evoluat de-a lungul timpului. În meciul de miercuri cu Bayern Munchen, acesta a avut 10 parade salvatoare, primind două goluri, în urma celor 31 de şuturi trimise spre poarta sa de jucătorii campioanei Europei.

Edouard Mendy, goalkeeper-ul lui Chelsea, este performerul acestui sezon de Liga Campionilor, având în acest moment un record ce va fi greu de atins. Astfel, el a ajuns la 720 de minute fără gol primit din acţiune în Champions League. Singurul gol pe care l-a încasat în cele 8 meciuri jucate în acest sezon a fost marcat din penalty, în partida cu Kuban Krasnodar.

Kylian Mbappé este în cursă pentru titlul de golgheter al sezonului în Liga Campionilor, cele două reuşite de miercuri, din partida cu Bayern Munchen, ducându-l la cota 8, pe locul doi, după Haaland, care a marcat 10 goluri.

Performanţa francezului este însă cea de a fi marcat în fiecare din ultimele 4 meciuri din competiţie, în total 8 goluri, din care 4 împotriva Barcelonei.

Cu golul marcat marţi de Marco Reus împotriva lui Manchester City, germanul ajunge la cota de 18 goluri reuşite în Liga Campionilor pentru Borussia Dortmund, mai mult decât orice alt jucător din istoria clubului.

În ceea ce priveşte premierele, Mason Mount (Chelsea) a reuşit să marcheze primul său gol în Champions League, la a 15-a sa partidă în competiţie.

Pentru Mohamed Salah, golul marcat marţi a fost primul reuşit de „faraonul” egiptean în poarta lui Real Madrid în întreaga lui carieră.

O altă premieră în CL este realizată de Vinícius Júnior, care va apărea de acum în statisticile istoriei fotbalului ca primul jucător născut după anul 2000 care a marcat în sferturile de finală ale Champions League.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici