Presa din Anglia: Sam Allardyce a renunţat la postul de selecţioner al naţionalei Angliei

Sam Allardyce şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al naţionalei Angliei după ce fostul manager al lui West Ham a fost acuzat că ar fi profitat de poziţia sa pentru a negocia primirea a 400.000 de lire sterline în schimbul unor sfaturi privind evitarea regulamentelor sportive, potrivit Mirror

214 afișări
Imaginea articolului Presa din Anglia: Sam Allardyce a renunţat la postul de selecţioner al naţionalei Angliei

Presa din Anglia: Sam Allardyce a renunţat la postul de selecţioner al naţionalei Angliei

Şefii Federaţiei Engleze de Fotbal s-au întrunit marţi într-o şedinţă de urgenţă, pentru a decide viitorul selecţionerului Sam Allardyce, după ce The Telegraph a publicat o anchetă ce îl avea în prim plan pe antrenorul de 61 de ani. Numit în fruntea echipei naţionale după Euro 2016, Allardyce a condus Anglia într-o singură partidă: victoria obiţinută pe terenul Slovaciei, scor 1-0, în preliminariile CM 2018.

Allardyce a fost chemat la stadionul Wembley pentru discuţii după ce a fost filmat în timp ce negocia cu nişte presupuşi investitori primirea a 400.000 de lire sterline în schimbul consultanţei privind evitarea regulamentelor sportive. Allardyce a fost însoţit la discuţii de către agentul său, Mark Curtis, şi consilierul său financiar, Shane Moloney.

Deţinerea drepturilor federative ale unui fotbalist prin intermediul unei terţe părţi a fost interzisă în Anglia în 2008. Prin această metodă, companiile de investiţii aveau o participaţie din drepturile economice ale jucătorilor. Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, a considerat această practică drept o formă de sclavie. FIFA a interzis acest mecanism în luna mai a anului trecut.

Sam Allardyce l-a succedat pe Roy Hodgson pe banca tehnică a Angliei, după eliminarea în optimile de finală ale Euro 2016, de către Islanda. Allardyce le-a mai antrenat în carieră pe Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham şi Sunderland.

Conform presei din Anglia, Gareth Southgate va prelua funcţia de interimar şi va conduce echipa la meciurile cu Malta şi Slovenia din preliminariile Campionatului Mondial, de la începutul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici