Cum comentează presa franceză meciul de pe Arena Naţională: Un 0-0 pe un teren ca un câmp de cartofi

Presa franceză apărută după meciul România - Franţa, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, acuză starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

2777 afișări
Imaginea articolului Cum comentează presa franceză meciul de pe Arena Naţională: Un 0-0 pe un teren ca un câmp de cartofi

Cum comentează presa franceză meciul de pe Arena Naţională: Un 0-0 pe un teren ca un câmp de cartofi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

GALRIE FOTO

"Sub ameninţarea Bosniei, Franţa a reuşit doar o remiză la Bucureşti şi mai are doar un punct avans. România şi Franţa n-au putut să se departajeze într-un meci marcat de un gazon impracticabil. Nu este rezultatul dorit, regrete accentuate de victoria Bosniei cu Belarus. Franţa nu a fost capabilă să găsească poarta, deşi România şi-a petrecut mare parte din timp în propria jumătate. Singura satisfacţie e că Franţa nu a pierdut un meci pe care nu au reuşit să-l câştige. Arena Naţională e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergură să aibă un aşa gazon? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naţionala Franţei nu poate explica în totalitate jocul oaspeţilor. Periculoşi mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresaţi de posesia balonului", a comentat L'Equipe.

"Echipa Franţei va trebui să lupte până la capăt. Pe un teren nedemn pentru o partidă internaţională de acest nivel, Franţa n-a putut mai mult de o remiză cu România. Gazonul s-a dislocat şi a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit să se mulţumească cu egalul în faţa unei Românii palide", a notat publicaţia France Football.

Ziarul Le Monde a văzut "un egal trist al Franţei la Bucureşti". "Arena Naţională a avut totul, mai puţin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci internaţional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcţie, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi. Meciul de la Bucureşti a arătat fragilitatea Franţei, care când avea mingea nu ştia ce să facă cu ea şi care a permis României să îşi creeze ocazii, e adevărat, rare", a scris Le Monde.

"Franţa, mulţumită cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a părut capabilă să pună realmente în pericol poarta României, pe un teren extrem de prost. Franţa a luat un punct valoros, deci călătoria în România n-a fost aşa rea", a comentat cotidianul Le Parisien.

France Soir a comentat că "slabi tehnic şi apatici, francezii au smuls un egal amărât pe un gazon dezastruos". "Un 0-0 care nu li se potriveşte. Pe un teren care arăta ca un câmp de cartofi după un sfert de oră de joc, Franţa n-a părut prea decisă să ia cele trei puncte. Egalul e cu atât mai nepotrivit cu cât Bosnia a câştigat şi s-a apropiat în clasament", a scris sursa citată.

"Franţa ia un punct din România. Un punct mic la finalul unei seri triste. Conduşi de un public devotat, românii au intrat mai bine în meci. Factorul care a stricat jocul a fost gazonul, unul devenit pe alocuri impracticabil şi transformat într-un teren minat. Gazonul a fost catastrofal, impropriu pentru o astfel de partidă", a scris Ouest France.

"Franţa, ţinută în şah de România. Pe un teren deplorabil, «Les Bleus» n-au putut scoate mai mult decât un egal trist. Franţa a avut posesia, dar şi mari probleme în jocul ofensiv. Terenul prost a contribuit cu siguranţă la calitatea slabă a partidei", a notat cotidianul Le Figaro.

"Nu prea inspirată şi împiedicată de un teren în condiţii proaste, Franţa s-a luptat la Bucureşti pentru un 0-0", a titrat publicaţia Le Point.

"Gazon blestemat", a titrat L'Express: "Sub crampoanele jucătorilor, gazonul s-a rupt, arătând mai degrabă ca o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţe".

Cotidianul 20 Minutes a precizat că Franţa este mai aproape de calificare, dar jocul nu oferă siguranţă. "Terenul a fost un adevărat câmp de cartofi", a scris publicaţia amintită.

Metro France a subliniat că terenul a fost groaznic. "Angajamentul românilor, unul superior, dar şi gazonul pe care până şi o echipă de liga a treia ar fi refuzat să intre, au complicat planurile băieţilor lui Blanc".

Site-ul Federaţiei Franceze scrie că elevii lui Laurent Blanc nu s-au putut exprima cum trebuie din cauza gazonului.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în această seară şi la care au asistat 50.000 de spectatori.

După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici