Preşedinte Comisiei de Disciplină din LPF şi-a dat demisia

Preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF, Ion Neagu, a demisionat, miercuri, din funcţie ca urmare a articolelor calomnioase si defăimatoare apărute în presă la adresa sa, se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal.

332 afișări
Imaginea articolului Preşedinte Comisiei de Disciplină din LPF şi-a dat demisia

Ion Neagu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ca urmare a articolelor calomnioase şi defăimătoare apărute în presa sportivă la adresa persoanei sale, dl. Ion Neagu, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul LPF, şi-a prezentat astăzi demisia. În motivarea deciziei sale, dl. Neagu a arătat că atmosfera negativă creată, precum şi presiunea mediatică puternică existentă fac imposibilă funcţionarea în condiţii normale a Comisiei de Disciplină din cadrul LPF.

De asemenea, acesta a apreciat că de esenţa organizării şi funcţionării Comisiei de Discplină este principiul independenţei, astfel cum este el statuat de articolul 94 din Regulamentul Disciplinar, comisia supunându-se astfel doar statutelor şi regulamentelor sportive, dar şi normelor legale în vigoare. În lipsa unor argumente juridice şi faptice concrete, defăimarea şi calomnierea Comisiei de Disciplină a LPF, a preşedintelui acesteia, aduce o gravă atingere activitaţii sportive jurisdicţionale, activitate ce se desfăşoară doar conform principiilor FRF/LPF/FIFA şi UEFA. Conducerea LPF a luat act de demisia preşedintelui Comisiei de Disciplina din cadrul LPF", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.

Ion Neagu rămâne în continuare observator din partea Ligii Profesioniste de Fotbal la partidele din Liga I. Şedinţa Comisiei de Disciplină programată, astăzi, de la ora 17.00, va fi condusă de vicepreşedintele Florin Gâtejan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici