Preşedintele CIO va fi prezent la sărbătorirea a 100 de ani de olimpism în România

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, pe site-ul oficial, că va sărbători în data de 12 septembrie un secol de olimpism în România, la eveniment urmând să fie prezent şi preşedintele CIO, Thomas Bach.

107 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CIO va fi prezent la sărbătorirea a 100 de ani de olimpism în România

Preşedintele CIO, Thomas Bach (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alături de Bach, la celebrarea a 100 de ani de olimpism în România şi-au confirmat participarea şi preşedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, precum şi reprezentanţii celor mai importante comitele olimpice naţionale şi ambasadori. Invitaţi la eveniment sunt şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, împreună cu alte oficialităţi.

TITLURILE ZILEI

"Centenarul olimpismului în România este un motiv de mândrie naţională. În acest răstimp am avut victorii notabile, am schimbat uneori istoria Jocurilor Olimpice, aducând astfel bucurie unei naţii care a investit în reprezentanţii săi încredere şi speranţă. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român îi apreciază pe toţi cei care împreună, prin eforturile lor, alcătuiesc Mişcarea Olimpică din ţara noastră, fie ei sportivi, antrenori, parteneri, admiratori. Ziua de 12 septembrie, aşa cum am plănuit-o noi, va marca fastuos un reper important în sportul românesc, printr-o întâlnire menită să-i rasplătească pe toţi cei care au dus renumele ţării noastre departe, odată cu paşii lor pe podiumurile lumii", a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache.

Evenimentul din data de 12 septembrie va avea loc la Ateneul Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici