Preşedintele clubului Catania a recunoscut că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri

Preşedintele clubului Catania, Antonino Pulvirenti, a recunoscut în faţa anchetatorilor, luni, că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri în acest sezon în scopul evitării retrogradării în liga a treia, informează La Repubblica.

80 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Catania a recunoscut că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri

Preşedintele clubului Catania a recunoscut că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Antonino Pulvirenti a confirmat că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri, începând cu partida Varese - Catania, şi suma a fost de 100.000 de euro pe meci. Pulvirenti a făcut acest lucru pentru a o salva pe Catania", a precizat procurorul Giovanni Salvi, adăugând că Pulvirenti a menţionat că nu a pariat pe meciurile respective.

Catania a notat, pe site-ul oficial, că Pulvirenti a recunoscut că a avut contacte pentru aranjarea rezultatelor unor meciuri, dar discuţiile respective nu au avut o influenţă reală asupra rezultatelor partidelor.

Cele cinci meciuri în cauză sunt Varese-Catania (0-3, în 2 aprilie), Catania-Trapani (4-1, în 11 aprilie), Latina-Catania (1-2, în 19 aprilie), Catania-Ternana (2-0, în 24 aprilie) şi Catania-Livorno (1-1, în 2 mai).

Şapte persoane au fost arestate, în urmă cu o săptămână, într-un scandal de meciuri trucate din Italia, între aceştia aflându-se şi preşedintele clubului Catania, Antonino Pulvirenti, şi administratorul delegat Pablo Consentino. De asemenea, Pablo Cosentino, fostul director sportiv al Cataniei, a fost reţinut în cadrul acestui scandal, celelalte patru persoane arestate fiind agenţi de pariuri şi impresari.

Poliţia îi acuză de trucare de meciuri în Serie B, pentru a evita retrogradarea în eşalonul inferior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici