Preşedintele clubului Fenerbahce, achitat în cazul meciurilor aranjate din Turcia

Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, şi alţi şase suspecţi au fost achitaţi, vineri, în cazul meciurilor aranjate din Turcia, la doi ani după ce oficialul grupării din Istanbul a fost eliberat din închisoare, informează dailysabahcom.

121 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Fenerbahce, achitat în cazul meciurilor aranjate din Turcia

Preşedintele clubului Fenerbahce, achitat în cazul meciurilor aranjate din Turcia

Procurorii au cerut luni ca Yildirim şi ceilalţi şase, Olgun Peker, Cemil Turan, Korcan Çelikay, Şekip Mosturoğlu, Mecnun Odyakmaz şi Tayfur Havutçu, să fie achitaţi, considerând că nu sunt suficiente dovezi pentru demonstrarea vinovăţiei. Procurorii au precizat că acuzaţiile la adresa celor şapte nu puteau atrage pedepse, deoarece persoanele în cauză fuseseră condamnate înainte ca o lege cu privire la aranjarea meciurilor să fie implementată.

Yildirim a ispăşit un an de închisoare, după ce a fost condamnat la şase ani şi trei luni în urmă cu trei ani, la finalul unei anchete în urma căreia el şi alţi conducători de la Fenerbahce au fost găsiţi vinovaţi de trucare a meciurilor şi de constituirea unui grup infracţional. Aziz Yildirim a fost eliberat în aşteptarea rejudecării cauzei.

Condamnarea sa pentru aranjarea unor meciuri, în sezonul 2011/2012, a reprezentat un şoc pentru fotbalul din Turcia. Yildirim a negat tot timpul acuzaţiile. Clubul Fenerbahce a primit interdicţie pe două sezoane de participare în cupele europene după condamnarea preşedintelui Aziz Yildirim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici