Preşedintele clubului Fenerbahce, condamnat definitiv la închisoare

Curtea supremă l-a condamnat definitiv, joi, la şase ani şi trei luni de închisoare pe preşedintele clubului Fenerbahce Istanbul, Aziz Yildirim, în dosarul meciurilor aranjate din Turcia, a anunţat presa locală.

81 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Fenerbahce, condamnat definitiv la închisoare

Aziz Yildirim (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În vârstă de 61 de ani, Aziz Yildirim va trebui astfel să revină în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

În iulie 2012, oficialul a fost condamnat de prima instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare pentru că a condus un grup infracţional şi la trei ani şi nouă luni pentru implicarea sa în meciuri aranjate.

Curtea supremă confirmase în ianuarie acest verdict. Yildirim a cerut rejudecarea, susţinând că procesul a fost unul "politic", dar apelul său a fost respins.

În afara lui, aproape o sută de persoane au fost condamnate în cadrul acestui dosar fără precedent, care a bulversat fotbalul din Turcia. Echipa Fenerbahce a foste exclusă din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

Fost jucător profesionist, Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului din partea asiatică a Istanbulului în 1998, fiind reales în noiembrie 2013 în funcţia de preşedinte, în ciuda acestui scandal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici