Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal a declanşat un scandal după afirmaţiile despre asiatici şi afro-caraibieni

  • Greg Clarke este preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal din 2016
  • Spusele lui Clarke au fost condamnate de campanii precum Kick It Out şi Show Racism
  • Clarke şi-a cerut scuze printr-un comunicat publicat pe site-ul FA
398 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal a declanşat un scandal după afirmaţiile despre asiatici şi afro-caraibieni

Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal a declanşat un scandal după afirmaţiile despre asiatici şi afro-caraibieni

Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, Greg Clarke, şi-a dat demisia după ce a făcut mai multe apropouri rasiste şi misogine în timpul unei audieri în Parlamentul britanic.

Preşedintele federaţiei a fost convocat iniţial în comisia de cultură, media şi sport pentru o discuţie despre ajutorul financiar care întârzie să vină pentru cluburile mici din Anglia.

Totuşi, în momentul în care discuţia a ajuns la problema discriminării din fotbalul englez, Clarke a comis-o.

Greg Clarke, Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal 2016-2020: ”Dacă te uiţi la fotbalul de top, comunitatea afro-caraibă este suprareprezentată faţă de comunitatea sud-asiatică. Dacă te duci la departamentul IT al federaţiei, sunt mai mulţi sud-asiatici decât afro-caraibi. Au alte interese în carieră.” 

Urmează ca Greg Clarke să îşi dea demisia şi din funcţia de Vice-preşedinte FIFA. Acest scandal a venit la doar câteva săptămâni după ce Federaţia Engleză a lansat Codul Diversităţii în Conducerea Fotbalului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici