Preşedintele FR Baschet: Se pare că Hardy nu consumase alcool. Era doar un copil care venise să joace baschet în România

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, după plecarea de la spitalul unde a decedat jucătorul Chauncey Hardy, că din primele informaţii se pare că americanul în vârstă de 23 de ani nu consumase alcool, în barul din Giurgiu în care a fost agresat.

558 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FR Baschet: Se pare că Hardy nu consumase alcool. Era doar un copil care venise să joace baschet în România

Carmen Tocală (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"Hardy a ajuns dimineaţă la Bucureşti, cu traumatism cranio-cerebral, cu mai multe hematoame. A fost operat de dr. Crăciunaş, unul dintre cei mai buni neurochirurghi din România, care a respectat toată procedura internaţională. A luat legătura cu ambasada, cu familia, din partea căreia a obţinut consimţământul pentru toate procedurile. Familia lui a ştiut pas cu pas ce se întâmplă. Din păcate, a făcut primul stop pe masa de operaţie, a fost resuscitat, dar a urmat al doilea, la terapie intensivă şi s-a terminat totul. A fost doar un copil, avea 23 de ani, era şi el fericit că a jucat foarte bine sâmbătă seara şi a ieşit la dans cu colegii. S-au luat probe pentru depistarea gradului de alcoolemie şi rezultatele vor fi anunţate după autopsie, care va avea loc mâine. Din ce am înţeles, primele informaţii au relevat că Hardy nu consumase alcool. Nu era nici băutor, nici consumator de droguri, ci doar un copil, care venise să joace baschet în România, direct de pe băncile şcolii. Probabil câştiga vreo 1000 de euro, iar banii îi trimitea acasă, familiei", a declarat Carmen Tocală, pentru MEDIAFAX, duminică seara, după ce a părăsit Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde a decedat baschetbalistul de la CSŞ Giurgiu, care urma să fie transportat la IML.

Tocală a făcut referiri şi la coechipierii lui Hardy, cu care acesta a fost în clubul din Giurgiu.

"Acolo a început ancheta. Sunt cu toţii la interogatorii, vom vedea ce se va şti, după încheierea anchetei. Câţiva jucători se aflau în Bucureşti, pentru că nu fuseseră în club. LeVar Seals şi Cezar Stănescu erau aici la spital acum, şocaţi şi ei, cum suntem cu toţii. Ce vină a avut copilul ăsta? Baschetul românesc este în doliu şi, din păcate, imaginea pe care o are, din nou România, nu e deloc plăcută, după această tragedie. Cazul Marian Cozma s-a întors în România. Nu vreau să spun mai multe, dar acolo, la Giurgiu, se petrec multe. Mult prea multe. Nu ştiu ce vor face ceilalţi jucători şi nici cât de în siguranţă se vor simţi ei în oraş, după ce s-a întâmplat cu Chauncey Hardy", a încheiat Carmen Tocală.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, de la CSS Giurgiu, a murit duminică după-amiază, la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florian Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucureşti.

Baschetbalistul american a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noapte, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seara, pe care echipa sa l-a câştigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucureşti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflându-se pe teren tot meciul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici