Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, după medalia lui Drăgulescu la sărituri: Este o revenire spectaculoasă

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat duminică seară, pentru MEDIAFAX, după ce Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint în finală la sărituri, că performanţa reprezintă o revenire spectaculoasă a gimnastului, care a obţinut şi calificarea directă la JO din 2016 în această probă.

652 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, după medalia lui Drăgulescu la sărituri: Este o revenire spectaculoasă

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, după medalia lui Drăgulescu la sărituri: Este o revenire spectaculoasă

"În primul rând e o revenire spectaculoasă pentru Marian, este confirmarea faptului că are valoare, o să vedem ce pregătim ca program pentru Jocurile Olimpice ca să-i mai crească valoarea, dacă se poate. Ne bucurăm mult şi sperăm să meargă pe aceeaşi linie", a declarat Adrian Stoica, duminică seară, pentru MEDIAFAX.

Şeful FR Gimnastică a confirmat şi faptul că Marian Drăgulescu a obţinut, deocamdată, calificarea directă la Jocurile Olimpice în proba de sărituri, el revenind în marea performanţă după trei ani de întrerupere.

"Marian este calificat, în acest moment, la Jocurile Olimpice în proba de sărituri. Dar, urmează în aprilie turneul preolimpic, unde va participa cu echipa României, iar dacă echipa se va califica atunci pe unul din cele patru locuri disponibile, această calificare individuală a lui Marian Drăgulescu de acum, obţinută graţie medaliei de argint în finala mondială, se va anula. În acest caz, el va merge cu echipa la Jocurile Olimpice, iar dacă nu se va întâmpla ce ne dorim cu toţii, mă refer la calificarea echipei, atunci Drăgulescu va beneficia de calificarea obţinută acum, la Mondiale, în proba de sărituri", a explicat Stoica.

Preşedintele FRG a adăugat că niciunul dintre ceilalţi gimnaşti tricolori care au evoluat în finală la individual-compus, adică Larisa Iordache (medalie de bronz), Laura Jurca (locul 8) şi Cristian Băţagă (locul 21), nu au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, fiind vorba în ultimele zile de o "interpretare greşită a regulamentului FIG", astfel încât ei vor putea participa la Olimpiadă doar dacă echipele României se vor califica în urma turneului preolimpic din 16-19 aprilie 2016, de la Rio.

Delegaţia României se va întoarce în ţară luni noaptea, la ora 00.20, cu o cursă KLM de la Amsterdam.

"Vom avea şi o conferinţă de presă după sosirea în ţară", a mai spus Stoica.

La Campionatele Mondiale de la Glasgow, încheiate duminică seară, România a obţinut o medalie de bronz, prin Larisa Iordache (la individual-compus), şi una de argint, prin Marian Drăgulescu (la sărituri).

Tot la masculin, în finală la indvidual-compus, Cristian Băţagă s-a clasat, vineri, pe locul 21, iar anterior, în finala similară feminină, Laura Jurca a fost pe locul 8.

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 14 în calificările de la CM, ratând finala probei şi, implicit, calificarea directă la JO, urmând a evolua la turneul preolimpic, programat între 16-19 aprilie 2016, la Rio, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la Olimpiadă.

De asemenea, la feminin, echipa României a încheiat pe locul 13 în calificări şi va intra şi ea în turneul preolimpic de anul viitor, tot pentru unul din ultimele patru locuri calificante la JO de la Rio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici