Preşedintele FRF spune că nu este datoria lui să-i împace pe Reghecampf şi Piţurcă

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că nu este datoria lui să intervină în conflictul dintre selecţionerul Victor Piţurcă şi antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, dar a precizat că a discutat cu fiecare în parte despre acest subiect.

50 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FRF spune că nu este datoria lui să-i împace pe Reghecampf şi Piţurcă

Preşedintele FRF spune că nu este datoria lui să-i împace pe Reghecampf şi Piţurcă (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte conflictul Reghecampf - Piţurcă nu cred că e de datoria mea să fiu acum avocatul împăciuitor. E decizia fiecăruia, eu am discutat separat cu fiecare. Niciunul dintre ei nu agrează situaţia în care ne aflăm, dar la un moment dat trebuie să ajungem la un consens", a spus Burleanu, într-o conferinţă de presă, despre cei doi tehnicieni care s-au jignit şi s-au acuzat reciproc de incompetenţă.

El a precizat că preşedintele FC Steaua, Valeriu Argăseală, s-a întâlnit cu Piţurcă, pentru a-i cere acestuia să nu convoace foarte mulţi stelişti la acţiunile naţionalei din vară. "După întâlnirea cu domnii Argăseală şi Reghecampf am avut o discuţie şi cu domnul Piţurcă, căruia i-am comunicat această comunicare a Stelei. Domnul Argăseală a discutat cu domnul Piţurcă şi în mod cert vor ajunge la un consens. Eu chiar am fost impresionat de poziţia celor de la Steaua în ceea ce priveşte prezenţa jucătorilor acestui club la meciurile echipei naţionale în momentul în care ei sunt convocaţi. Până la urmă este o poziţie normală. Atât selecţionerul, cât şi antrenorul Stelei îşi doresc să avem la aceste două meciuri amicale jucătorii care sunt în formă. De selecţioner depinde dacă are nevoie, dacă el consideră oportun sau inoportun ca anumiţi jucători să fie convocaţi", a mai spus Burleanu.

Întrebat dacă a mai cerut vreun club să îi fie menajaţi jucătorii la meciurile amicale din vară ale primei reprezentative în afară de Steaua, Burleanu a răspuns că nu. Şeful FRF a precizat însă că i se pare normală solicitarea Stelei, ţinând cont de programul încărcat al echipei care va participa în preliminariile cupelor europene: "Steaua este singura echipă. Mi se pare o acţiune normală a Stelei pentru că este vorba despre propriii jucători. Iar ei sunt interesaţi ca pe parcursul pe care îl au la nivelul competiţiilor europene să aibă jucători pregătiţi la cel mai înalt nivel, deci e normal să aibă o asemenea abordare."

Adidas va fi în continuare sponsorul tehnic al FRF, deşi compania germană a dorit la un moment dat rezilierea contractului, a precizat Burleanu. "Am avut o întâlnire cu managementul Adidas în cadrul căreia ne-am asigurat de continuarea acestui parteneriat. FRF trebuie să fie mândră că Adidas reprezintă cel mai vechi partener, cel mai vechi sponsor, sunt 44 de ani de istorie. Până în decembrie exista interesul de reziliere a contractului (n.r. - din partea Adidas). Iar contractul cum era până acum le dădea partenerilor noştri această posibilitate", a spus conducătorul de la Casa Fotbalului.

FRF a încheiat un contract de monitorizare cu InStat pentru toate echipele naţionale. "Zilele trecute am semnat un contract cu compania InStat de achiziţionare a serviciilor de monitorizare a parametrilor tehnico-tactici ai jucătorilor, atât din timpul meciurilor oficiale, cât şi din timpul celor de antrenament. Este vorba de prima reprezentativă, selecţionatele de juniori, fotbal feminin şi fotbal în sală, astfel încât de azi antrenorii vor avea o hartă completă a ceea ce înseamnă evoluţia jucătorilor. Pentru că dacă ne dorim performanţă, şi noi ne dorim, nu mai putem lucra ochiometric ca până acum", a adăugat Răzvan Burleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici