Prima echipă arabă s-a calificat la sferturile de finală FIFA Arab Cup. Şi-a învins adversarul la un scor zdrobitor

Gazdele turneului FIFA Arab Cup au reuşit vineri seara să obţină calificarea în faza eliminatorie, după o victorie spectaculoasă, obţinută în minutele suplimentare de joc. Astfel, Qatar s-a impus cu 2-1 în faţa Omanului şi devine prima echipă calificată în sferturile de finală.

304 afișări
Imaginea articolului Prima echipă arabă s-a calificat la sferturile de finală FIFA Arab Cup. Şi-a învins adversarul la un scor zdrobitor

Prima echipă arabă s-a calificat la sferturile de finală FIFA Arab Cup. Şi-a învins adversarul la un scor zdrobitor

Emiratele Arabe Unite au la rândul lor punctaj maxim, după două meciuri, dar o înfrângere în faţa Tunisiei, coroborată cu victorie a Siriei, în faţa Mauritaniei, ar putea face să piardă calificarea.

În ceea ce priveşte gazdele, două victorii din două meciuri le-au permis să se califice în sferturile de finală, asigurându-şi primul loc în Grupa A, în condiţiile în care mai au un joc de jucat în grupă.

Emiratele Arabe Unite, pe de altă parte, nu şi-au asigurat încă locul după din cauza Siriei, care a produs rezultatul surpriză al turneului de până acum, învingând Tunisia, pe stadionul Al Bayt.

Acest rezultat face ca totul să se decidă în ultima etapă, niciuna dintre cele 4 echipe nepierzând încă şansele matematice de a-şi asigura calificarea.

"Credinţa jucătorilor şi angajamentul lor ne-au permis să ne ridicăm la înălţimea unei provocări dificile. Am continuat să încercăm până în ultimul minut şi asta a dus la un gol foarte important. Calificarea după doar două meciuri nu este ceva obişnuit în acest gen de competiţii şi trebuie să fim mândri de eforturile lor.", a spus Felix Sanchez, selecţionerul Qatarului, după meciul cu Oman, câştigat atorită unui autogol marcat în minutul 90+7, când scorul era 1-1.


Rezultatele înregistrate vineri, 3 decembrie:

Grupa A:
Bahrain 0-0 Irak
Oman 1-2 Qatar

Grupa B:
Mauritania 0-1 Emiratele Arabe Unite
Siria 2-0 Tunisia


Sâmbătă se joacă meciuri în celelalte două grupe, C şi D:

Grupa C

Iordania-Maroc (Stadionul Ahmed bin Ali, ora 12:00)

Palestina-Arabia Saudită (Education City Stadium, 21:00)

 

Grupa D

Liban-Algeria (Stadionul Al Janoub, ora 15:00)

Sudan-Egipt (Stadionul Ras Abu Aboud, 18:00)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici