Prima mare surpiză la Roland Garros - Muchova o elimină pe Sakkari

Karolina Muchova a eliminat-o pe Maria Sakkari pentru al doilea an consecutiv la Roland Garros. De asemenea, Leylah Fernandez, sfertfinalistă anul trecut, a trecut şi ea în turul secund.

140 afișări
Imaginea articolului Prima mare surpiză la Roland Garros - Muchova o elimină pe Sakkari

Prima mare surpiză la Roland Garros - Muchova o elimină pe Sakkari

Karolina Muchova a eliminat o jucătoare din Top 10 în prima zi de la Roland Garros, cehoaica învingând-o pe grecoaica Maria Sakkari, cap de serie numărul 8, cu 7-6(5), 7-5, pe terenul Suzanne Lenglen.

Fosta jucătoare din Top 20, Muchova, care ocupă în prezent locul 43, a învins-o pe Sakkari la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, cu un scor aproape identic. De asemenea, Muchova a învins-o pe Sakkari în turul al doilea anul trecut, iar acum conduce cu 3-1 în meciurile directe.

Sakkari, care a ajuns în semifinale la Roland Garros în urmă cu doi ani, a intrat în meci cu un bilanţ de 15-1 la victorii şi înfrângeri în primele tururi de Grand Slam, din postura de cap de serie. Însă jucătoarea greacă a fost învinsă de această dată în 2 ore şi 6 minute, devenind prima jucătoare din Top 10 eliminată.

Sakkari a salvat două mingi de meci la 5-4 în setul al doilea, dar Muchova a mai avut două şanse la 6-5, iar cehoaica a transformat a patra minge de meci cu un forehand care a forţat eroarea.

Este o altă surpriză de Grand Slam pe care Muchova o poate adăuga la colecţia sa. Muchova a adunat acum opt victorii în faţa unor jucătoare din Top 10 în cariera sa, dintre care cinci la Slamuri, inclusiv victoria de la Paris împotriva lui Sakkari de anul trecut.

Muchova nu a trecut niciodată de turul al treilea la Roland Garros, dar jucătoarea în vârstă de 26 de ani a ajuns departe la alte turnee de Grand Slam în cariera sa. Muchova a ajuns în semifinalele la Australian Open 2021 şi este de două ori sfertfinalistă la Wimbledon.

Muchova se va confrunta cu o fostă semifinalistă de la Roland Garros pentru al doilea meci consecutiv, când o va înfrunta pe Nadia Podoroska din Argentina în turul al doilea. Podoroska, care a ajuns în semifinale la Paris în 2020, a trecut mai devreme, duminică, cu 6-0, 6-2, de Jessika Ponchet, franceza deţinătoare de wildcard.

Leylah Fernandez din Canada a eliminat, de asemenea, un cap de serie, învingân-o pe Magda Linette din Polonia (21 WTA) cu 6-3, 1-6, 6-3 în 2 ore şi 11 minute. Fernandez se află în aceeaşi parte a tabloului cu Muchova, unde s-ar putea întâlni în optimi.

Fernandez, care a ajuns anul trecut în sferturile de finală la Roland Garros, a învins-o pe Linette pentru a doua oară în cele trei întâlniri dintre ele. Ambele victorii ale lui Fernandez în faţa lui Linette au venit la Paris, canadianca triumfând şi în confruntarea lor din primul tur în 2020.

De la 3-1, Fernandez a reuşit cinci game-uri la rând pentru a obţine un avantaj de un set. Linette, însă, a luat cu asalt setul al doilea, încheindu-l cu o lovitură câştigătoare de rever.

Fiecare jucătoare a respins mai multe mingi de break în setul al treilea, înainte ca Fernandez să se desprindă cu o lovitură de dreapta câştigătoare şi să se distanţeze la 5-3. Fernandez a comis o dublă greşeală la prima minge de meci, dar a valorificat-o pe a doua.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici