Primele imagini cu accidentul suferit de Jules Bianchi. Pilotul, în stare critică. FIA a deschis o anchetă în acest caz - VIDEO

Jules Bianchi se află în continuare la terapie intensivă după operaţia de urgenţă la care a fost supus duminică. Starea pilotului este "critică, dar stabilă", a susţinut un purtător de cuvânt al FIA, Matteo Bonciani.

1942 afișări
Imaginea articolului Primele imagini cu accidentul suferit de Jules Bianchi. Pilotul, în stare critică. FIA a deschis o anchetă în acest caz - VIDEO

Primele imagini cu accidentul suferit de Jules Bianchi. Pilotul, în stare critică. FIA a deschis o anchetă în acest caz

Profesorul Gerard Saillant, fondatorul Institutului creierului şi al măduvei spinării (ICM) din Paris, care a fost chemat şi pentru fostul pilot geman Michael Schumacher, după accidentul suferit de acesta la schi, a sosit la spitalul Mie din Yokkaichi alături de Nicolas Todt, managerul lui Jules Bianchi şi fiul lui Jean Todt.

Surse din interiorul spitalului, citate de Daily Mail, au afirmat că Bianchi respira numai cu ajutorul unui ventilator, infirmând informaţiile transmise de presa din Franţa potrivit cărora pilotul ar fi respirat singur.

TITLURILE ZILEI

Părinţii lui Bianchi au sosit la spital noaptea trecută: "Atunci când vom avea informaţii noi de la profesorul Sailant, vom vorbi cu dumneavoastră", le-a spus Philippe Bianchi reporterilor.

FIA a deschis o anchetă în cazul accidentului suferit de Jules Bianchi

Preşedintele FIA, Jean Todt, i-a cerut directorului de curse al federaţiei internaţionale, Charlie Whiting, să întocmească, până la Marele Premiu al Rusiei de la Soci, un raport amănunţit cu circumstanţele accidentului suferit la Suzuka de Jules Bianchi.

La rândul său, administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a solicitat FIA să facă lumină în acest caz, pentru a se evita repetarea lui.

Ecclestone, care nu a fost prezent la Suzuka weekend-ul trecut, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat cu Bianchi, precizând că în cazul în care ar fi să aibă un accident, ar vrea să fie într-o maşină de Formula 1, pentru că monoposturile din Marele Circ sunt cele mai sigure din lume.

"Este dificil pentru mine să spun ce s-a întâmplat, o anchetă trebuie să stabilească asta. Am făcut foarte multe pentru siguranţă. În zilele noastre, vezi un accident pe pistă şi pilotul îşi desface centura de siguranţă, scoate volanul şi sare din maşină nevătămat. Am spus întotdeauna că dacă e să am un accident, să fie într-o maşină de Formula 1 pentru că acestea sunt cele mai sigure din lume. Dar se întâmplă şi trebuie să aflăm cauza. I s-a întâmplat unui tânăr care ne este foarte apropiat şi asta a cauzat un şoc teribil pentru fiecare. Gândurile noastre sunt alături de el şi de familia lui", a declarat Ecclestone, pentru The Times.

Bianchi a fost operat de urgenţă, duminică, pentru îndepărtarea unui hematom cerebral, după ce a fost implicat într-un accident grav în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

Prima ediţie a cursei de la Soci va avea loc duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici