Primul sportiv dopat de la Jocurile Olimpice din PyeongChang. "A fost un accident sau un gest făcut fără intenţie"

Patinatorul japonez Kei Saito a fost depistat pozitiv cu acetalozamidă. Niponul, un specialist al probelor de short-track, a folosit un diuretic, considerat a fi un produs de mascare, a anunţat presa internaţională.

1234 afișări
Imaginea articolului Primul sportiv dopat de la Jocurile Olimpice din PyeongChang. "A fost un accident sau un gest făcut fără intenţie"

Primul sportiv dopat de la Jocurile Olimpice din PyeongChang. "A fost un accident sau un gest făcut fără intenţie"

Saito, 21 de ani, a fost testat în afara concursului, dar a primit suspendare provizorie şi a părăsit satul olimpic. El era rezervă în ştafeta de 5.000 de metri a Japoniei.

Cazul lui Saito este primul de dopaj înregistrat la Jocurile Olimpice de la PyeongChang şi e totodată primul japonez depistat pozitiv la o ediţie a Olimpiadei de iarnă.

"M-am consultat cu medicii în privinţa a ceea ce pot lua pentru a trata orice accidentare sau gripă...Am mare grijă atunci când mănânc sau beau ceva. Nu aveam nicio motivaţie să folosesc un asemenea drog. Nu mă pot gândi la altceva decât că a fost un accident sau un gest făcut fără intenţie", s-a scuzat Saito.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici