Prinţul Ali Bin Al-Hussein: O zi tristă pentru fotbal

Prinţul Ali Bin Al-Hussein, singurul opozant al lui Joseph Blatter la alegerile pentru preşedinţia FIFA, a declarat, după ce mai mulţi înalţi oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la Zurich, pentru corupţie, că miercuri a fost o zi tristă pentru fotbal, informează l'Equipe.

174 afișări
Imaginea articolului Prinţul Ali Bin Al-Hussein: O zi tristă pentru fotbal

Prinţul Ali Bin Al-Hussein: O zi tristă pentru fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cazul evoluează, apar noi detalii şi nu ar fi oportun să fac alte comentarii în acest moment", a precizat Prinţul Ali, într-un scurt comunicat.

Iordanianul, unul dintre cei şapte vicepreşedinţi ai FIFA, şi-a bazat campania electorală pe tema restabilirii integrităţii FIFA.

Cel de-al 65-lea Congres al FIFA se va desfăşura, joi şi vineri, în contextul unui mare scandal de corupţie, izbucnit, miercuri dimineaţa, la Zurich, când şase înalţi oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi de poliţia elveţiană, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA.

Printre persoanele reţinute se numără doi din cei şapte vicepreşedinţi FIFA, Jeffrey Webb din Insulele Cayman şi Eugenio Figueredo din Uruguay, preşedintele federaţiei de fotbal din Costa Rica, Eduardo Li, candidat pentru un loc în Comitetul Executiv al FIFA, şi Jose Maria Marin, fost preşedinte al federaţiei braziliene, actual membru al mai multor comisii FIFA.

Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 100 de milioane de dolari. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Implicarea americană în acest caz este ca urmare a faptului că acţiunile ilegale au fost puse la punct în SUA, iar pentru tranzacţiile financiare au fost folosite bănci din această ţară.

Persoanele reţinute la hotelul de lux Baur au Lac vor fi extrădate în SUA imediat.

Acţiunea poliţiştilor, îmbrăcaţi civil, s-a desfăşurat discret, unele dintre persoanele reţinute fiind conduse la maşinile autorităţilor fără cătuşe la mâini.

Cei şase erau prezenţi la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, în cadrul căruia vor avea loc, vineri, alegeri pentru preşedinţia forului condus de Joseph Blatter.

Actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia forului mondial. Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la al patrulea mandat de preşedinte al FIFA, for pe care îl conduce din 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici