Problema portarilor la echipa Angliei continuă

O greşeală teribilă a portarului Robert Green a condamnat Anglia la o remiză cu SUA, sâmbătă, la Rustenburg, scor 1-1, confirmând slăbiciunile englezilor în acest sector, lucru ce ar putea să-i coste scump la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

23 afișări
Imaginea articolului Problema portarilor la echipa Angliei continuă

Problema portarilor la echipa Angliei continuă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 60 de ani de la "Miracolul din iarbă", succesul lor la Cupa Mondială din 1950 din Brazilia (1-0), americanii rămân neînvinşi la un turneu final în faţa Angliei.

O greşeală a lui David Seaman a costat Anglia eliminarea în faţa Braziliei în 2002: absenţa de la Euro-2008 este imputabilă unei erori monumentale a lui Scott Carson. Green a perpetuat "tradiţia" portarilor englezi.

Golurile meciului au fost marcate de Gerrard '4, pentru Anglia, respectiv Dempsey '40, pentru SUA, fotbalistul american profitând de o eroare a portarului Green, care a scăpat în plasă balonul şutat de la aproximativ 25 de metri.

Portarul de la West Ham nu era pe placul tutuor, dar soluţiile pe care le mai avea selecţionerul Fabio Capello nu erau ideale: David James, poreclit Calamity, după greşelile făcute şi Joe Hart, care nu are nicio selecţie într-o competiţie oficială.

În schimb, portarul americanilor Tim Howard a dat dovadă de siguranţă, exceptând golul lui Gerrard, el reuşind să pareze ocaziile lui Emile Heskey, Frank Lampard sau Shaun Wright-Phillips.

Capello: Au fost multe lucruri pozitive în acest meci, mai puţin rezultatul

Selecţionerul Fabio Capello a declarat, sâmbătă seară, că Anglia a avut "lucruri pozitive" în meciul cu SUA şi s-a declarat fericit pentru portarul Robert Green, care a "greşit dar a avut o intervenţie superbă în repriza secundă".

"Robert a făcut o greşeală, dar a avut şi o intervenţie superbă în a doua repriză. Sunt fericit pentru el. Am avut multe ocazii. Au existat multe lucruri pozitive. Doar rezultatul nu a fost pozitiv", a declarat Capello la postul englez ITV.

Tim Howard s-ar simţi foarte rău dacă ar fi în locul lui Robert Green

"Am obţinut un rezultat bun, voiam cel puţin o remiză. Robert a avut câteva intervenţii bune. Însă face parte din viaţa de portar să faci tâmpenii. M-aş simţi foarte rău dacă aş fi în locul lui. Însă noi, portarii, suntem puternici", a declarat Howard.

Steven Gerrard: Întreaga echipă a Angliei îl susţine pe portarul Green

"A fost o situaţie din acelea ciudate, nu cred că portarul poate fi criticat. S-a tot vorbit despre minge. Rob va învăţa din ceea ce s-a întâmplat şi ar putea avea o intervenţie importantă, care ne-ar aduce victoria într-un meci. Suntem cu toţii alături de el. A fost un şoc pentru noi şi ne-a luat ceva timp să trecem peste el", a spus Gerrard pentru postul ITV1.

Steven Gerrard a precizat că meciul cu SUA a fost dificil. "Cel mai important în primul meci este să nu pierzi. Ne doream să câştigăm, dar din nefericire am lăsat mingea să intre în poartă. Acum, obiectivul trebuie să fie obţinerea a şapte puncte", a adăugat căpitanul naţionalei Angliei.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici