PROSPORT | Alexandria da, Piteşti ba. Oraşul lui Dobrin aşteaptă din februarie un semn privind reabilitarea stadionului. Primarul Cornel Ionică: Sunt dezamăgit. Toţi suntem dezamăgiţi

În timp ce proiectul de 12 milioane de euro pentru reconstrucţia stadionului din Alexandria a intrat în linie dreaptă, cererea chiar mai rezonabilă în termeni financiari a Piteştiului este pusă în stand-by de guvernul de la Bucureşti.

560 afișări
Imaginea articolului PROSPORT | Alexandria da, Piteşti ba. Oraşul lui Dobrin aşteaptă din februarie un semn privind reabilitarea stadionului. Primarul Cornel Ionică: Sunt dezamăgit. Toţi suntem dezamăgiţi

PROSPORT | Alexandria da, Piteşti ba. Oraşul lui Dobrin aşteaptă din februarie un semn privind reabilitarea stadionului. Primarul Cornel Ionică: Sunt dezamăgit. Toţi suntem dezamăgiţi

ProSport a stat de vorbă cu primarul oraşului a cărui echipă, FC Argeş, a câştigat două titluri (în 1972 şi 1979) şi i-a dat fotbalului pe Nicolae Dobrin şi Adrian Mutu, pentru a afla că absolut toată documentaţia a fost livrată încă din luna februarie, dar nu s-a primit nici în ziua de azi un răspuns.

Piteştiul are pretenţii mult mai mici decât Alexandria: doreşte numai refacerea tribunelor pentru stadionul de 16.000 de locuri, restul facilităţilor – nocturnă, tabelă, teren de joc – urmând a fi păstrate sau renovate pe banii municipalităţii.

Primarul Cornel Ionică a explicat pentru ProSport că această caracteristică a proiectului depus pentru a obţine finanţare de la Bucureşti face ca toată lucrarea să coste 50% din cât ar fi fost dacă se refăcea tot stadionul.

Edilul spune că nu s-a primit nici până în ziua de azi vreun răspuns de la Bucureşti, fie el pozitiv sau negativ, şi că, foarte probabil, pe proiectul Piteştiului nu s-a uitat încă nimeni.

În oraş, spune primarul, există o stare de nemulţumire şi dezamăgire. Piteştiul ar avea toate atuurile să intre pe o listă scurtă a proiectelor care merită atenţie: are o tradiţie de cel puţin o jumătate de secol în fotbal, FC Argeş a fost reînviată şi, cu susţinerea Primăriei, vizează în noul sezon promovarea în Liga 1, oraşul are o populaţie mare şi contribuie la PIB-ul naţional, planurile autorităţilor vizează finanţarea unui mare centru de copii şi juniori. Cu toate acestea, Bucureştiul dă undă verde altor proiecte, în oraşe mai mici, fără forţă economică şi fără tradiţie în fotbal, pe criterii încă neştiute, iar exemplele Alexandria şi Turnu Măgurele ţin capul de afiş.

Citiţi continuarea materialului ProSport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici