PROSPORT | Andru Nenciu scrie despre Didi Prodan: Mulţumesc, băieţi! Vă pupă Tătuca...

Băi, băieţi!? Băi, dar cum v-aţi adunat toţi, mă! Aşa mulţi! Tocmai acum? În seara asta? Când nu pot ajunge până-n Chiajna... Mi-e dor de voi. Mi-e dor de voi toţi şi de toate amintirile noastre. De tricoul ală galben pe care-l pupam flămând de victorii. De tricoul ăla pe care mi-l sfâşia Skuhravy atunci când scăpam de el ca de-o scamă de pe rever. La Kosice. Şi peste tot pe unde-am trecut.

1354 afișări
Imaginea articolului PROSPORT | Andru Nenciu scrie despre Didi Prodan: Mulţumesc, băieţi! Vă pupă Tătuca...

PROSPORT | Andru Nenciu scrie despre Didi Prodan: Mulţumesc, băieţi! Vă pupă Tătuca...

Noi. Mi se derulează imaginile-n minte cu încetinitorul când vă văd iar. Vă revăd aproape pe toţi acum. Şi ce-mi aud urechile!? Di-diiii Pro-daaaa-an. Di-diiii Pro-daaa-an. An de an, refrenul ăsta îmi mergea la inimă. Voi sunteţi? V-am recunoscut. Voi, mândrii mei din tribune, de la Asociaţia Steliştilor 1947. Mi-e dor de toată galeria. Mai cu forţă, tată! Pentru Tătuca! Nu mai aşteptaţi încă o dedicaţie pentru Goram. M-a gâdilat atunci McCoist tot meciul şi-am zis să le fac un cadou dacă Brian şi Gazza au alergat degeaba. Amintiri, Replay, YouTube...

YouTube? Acum vreau să văd un gol de la voi. Mda, cam greu. Stelică şi Fane Preda la galbeni. Stângaciu şi Gherasim la Steaua mea. Dar, tu, Licinia, de ce plângi? Ce cadou ţi-a făcut Lăcă? Ştiu, avem multe prin acasă. Plachete, tricouri. N-am făcut schimb cu toţi. Prea îi mângâiam tot meciul şi plecau cu privirea rătăcită într-un smoc de iarbă. Ca-n America... Dar pune-l acolo. Printre fleacurile mele pe care le iubesc atât de mult. Abia aştept să-l văd şi p-ăstă.

Tricoul ăsta. Văd şi prin tribune. Pe diverse siluete. Te zăresc şi pe tine, Naşule. Sunt aici. Sunt mereu aici. Nu-mi schimb crezul după cum adie vântul. Dom' doctor,  Pompi! Nu e nevoie de trusă azi. Ai numai bărbaţi lângă tine. Drepţi. Coloana lor vertebrală nu e din carton. E şi presă observ. Voi m-aţi plăcut. Mereu. Nu ştiu de ce... Îl văd şi pe nea Ovi. Îl văd şi pe Filo. Filo, n-o să te iert vreodată. M-ai pus să urc 70 de etaje pe scări la un eveniment de Up-Running ProSport. Aveam condiţie fizică de sătmărean. Şi determinare de oltean. Ca Adi Ilie.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PROSPORT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici