PSG a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-0, în faţa lui Manchester United

Fără Meunier, Cavani şi Neymar Jr, PSG s-a mobilizat şi a obţinut o victorie uriaşă la Manchester, scor 2-0. Jucătorii lui Tuchel s-au apărat impecabil, au profitat de ocaziile avute, iar Solskjær a suferit prima înfrângere de când a preluat-o pe Manchester United.

214 afișări
Imaginea articolului PSG a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-0, în faţa lui Manchester United

PSG a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-0, în faţa lui Manchester United

După ce au fost învinşi dramatic de Liverpool, 3-2 pe Anfield, bogaţii de la PSG au revenit în Regat. De data asta la 50 de km mai spre est, la Manchester. În primele 11 meciuri sub comanda lui Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, a înregistrat zece victorii şi o remiză. Scăpaţi de Mourinho, Pogba şi Rashford au răpus câteva nume importante, cum ar fi Arsenal sau Tottenham, dar acum au avut în faţă o echipă cotată cu şanse mari la câştigarea trofeului. Cel puţin pe hârtie.

Prima repriză a fost una echilibrată. Di Maria a fost huiduit copios la revenirea pe "Old Trafford", dar tot el a semnat prima ocazie a partidei. Rashford a încercat să-l păcălească pe Buffon cu un şut la colţul scurt, însă cea mai mare şansă i-a aparţinut lui Mbappe. Şeptarul oaspeţilor a scăpat singur cu De Gea, însă a ratat de puţin ţinta. Cel mai captivant moment din prima parte l-a reprezentat conflictul dintre Ashley Young şi Di Maria. Fundaşul lui Solskjær l-a scos în decor pe argentinian, în timp ce Di Maria urmărea un balon, în marginea terenului. Young l-a catapultat pe Di Maria în gard, după un sănătos umăr la umăr, iar fostul său coleg n-a gustat deloc gestul. Publicul a aplaudat căderea lui Di Maria, în timp ce jucătorul oaspeţilor a refuzat să dea mâna lui Young, după care a făcut semn că nu aude scandările publicului.

Au păstrat golurile pentru repriza a doua

Jocul s-a animat după pauză. Dani Alves a început să livreze centrări pentru Mbappe, iar în cele din urmă l-a găsit pe vârful de ocazie al lui Tuchel. Mbappe a reluat cu capul la colţul scurt, dar De Gea a respins în afara terenului. A rezultat o lovitură de colţ, în urma căreia Kimpembe a deschis scorul. Matic l-a scăpat din marcaj pe fundaşul advers, care a pus latul pentru 1-0. De Gea n-a mai avut nicio şansă. Însă PSG nu s-a mulţumit cu 1-0.

A urmat o rachetă expediată de veteranul Dani Alves. De Gea a scăpat cu şansă, după o ieşire hazardată. În minutul 60, la şase minute de la primul gol, Mbappe a lovit şi el. Înrăit de huiduielile din prima repriză, Di Maria i-a pus mingea pe tavă lui Mbappe, care l-a executat pe De Gea pentru 2-0. Şeptarul a venit în viteză din spate, le-a luat faţa lui Bailly şi Lindelof, după care nu i-a mai rămas decât să împingă mingea în plasă. Mbappe a avut mai apoi şansa lui 3-0, dar De Gea a intervenit salvator. Debusolaţi, jucătorii lui Solskjær au lăsat spaţii uriaşe, iar Bernat şi Mbappe au ratat alte ocazii importante. Tuchel şi-a îndemnat rapid elevii la calm. Până la final, parizienii au lăsat-o mai moale şi au conservat avantajul de două goluri. PSG a arătat foarte multă maturitate în joc, lucru care le-a lipsit în foarte multe meciuri cu miză în ultimii ani. Acest lucru se datorează, mai mult ca sigur, neamţului Tuchel.

S-a terminat 2-0 pentru PSG, care va porni cu prima şansă în returul de la Paris. După 11 victorii şi o remiză, Ole Gunnar Solskjær suferă prima înfrângere din postura de antrenor al lui Manchester United. E de asemenea prima victorie obţinută de o echipă din Franţa pe "Old Trafford". De remarcat şi prestaţia suporterilor veniţi de la Paris, care au dominat fundalul sonor pe toată durata partidei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici