Pustai spune că activitatea sportivă la Pandurii începe să fie frânată de controalele autorităţilor

Antrenorul echipei Pandurii, Cristi Pustai, a avut, miercuri, o reacţie faţă de percheziţiile şi controalele efectuate în ultima perioadă la clubul de fotbal, declarând că "activitatea sportivă începe să fie frânată" prin astfel de acţiuni, el cerând o clarificare rapidă a eventualelor probleme.

111 afișări
Imaginea articolului Pustai spune că activitatea sportivă la Pandurii începe să fie frânată de controalele autorităţilor

Antrenorul Cristian Pustai (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

"Trebuie să spun asta, pentru că nu mai poţi să fii neutru atunci când activitatea sportivă începe să fie frânată. Am cerut preşedintelui şi le-am zis şi celor din club implicaţi în această activitate, hai să vedem şi noi actele pentru ca în momentul în care ieşim de acolo să ştim despre ce e vorba. Aşa, pe la orice colţ de stradă, au intrat atâţia bani, unde sunt banii, că asta era întrebarea, despre cum s-au cheltuit banii. Văzând veniturile şi cheltuielile ce poţi să mai spui?", a menţionat antrenorul de la Pandurii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pustai a declarat într-o conferinţă de presă că a discutat cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu, şi i-a cerut răspunsuri la întrebările despre modul de cheltuire a banilor echipei. Antrenorul de la Pandurii spune că după discuţia avută cu Condescu este de părere că "toate astea trebuie să înceteze".

"Având în vedere ce se întâmplă, te duci la club şi sunt tot timpul controale, se iau calculatoarele din birouri, am întrebat şi eu şi am văzut şi eu... Zic că ar fi cazul ca toate astea să înceteze pentru că afectează", a declarat Cristi Pustai.

Antrenorul de la Pandurii a mai menţionat că, în opinia sa, situaţia de la club ar trebui să revină la normal în cel mai scurt timp, mai ales că echipa are în perioada următoare de disputat meciuri în campionatul intern, Cupa României şi Europa League din trei în trei zile.

"Chiar dacă ar fi ceva în neregulă, ai avea 2-3 puncte, le iei şi le discuţi, dar astea sunt din vară, au mai trecut trei luni, s-o ţii tot aşa, blochezi o activitate. Astea trebuie să se sfârşească cumva şi cât mai repede", a precizat Pustai.

Antrenorul de la Pandurii a ţinut să precizeze, de câteva ori, că meritele pentru performanţele obţinute de echipă în acest an nu aparţin doar jucătorilor şi staff-ului tehnic, ci şi preşedintelui Marin Condescu, cel vizat de anchetele pe care Poliţia le-a demarat în baza unor plângeri primite de la Complexul Energetic Oltenia, unul dintre finanţatorii clubului.

"Vă daţi seama că şi echipa are nevoie de preşedintele Condescu, iar în momentele astea e greu de vorbit cu dânsul, fiind ocupat cu alte probleme. Până la urmă rezultatele şi tot ce s-a făcut aici e opera jucătorilor, a staff-ului tehnic, dar să nu-i diminuăm din merite nici preşedintelui, pentru că a avut răbdarea să construiască o echipă care acum câţiva ani era precum ABBA (n.r. – referire la echipele care retrogradează şi promovează după un an în diviziile A şi B). Are merite incontestabile preşedintele Condescu", a declarat Pustai.

Acesta s-a declarat nemulţumit de modul în care au procedat organele de anchetă, în special mascaţii care au descins la sediul clubului Pandurii, dar şi la locuinţa lui Marin Condescu din Târgu Jiu. Pustai afirmă că în momentul descinderilor de abia ajunsese la Mediaş, după meciul disputat cu Săgeata Năvodari la Constanţa, iar cunoscuţii îl întrebau despre ce se întâmpla la Târgu Jiu, el neştiind nimic.

"Nu sunt eu în măsură să discut procedurile, dar sunt revoltătoare pentru mine, aşa ca om. Să te trezeşti dimineaţa, mai ai copii, mai sunt lucruri în jurul tău şi sunt lucruri ce se pot evita. Din păcate infractorii sunt trataţi altfel, din păcate", a mai spus Pustai.

Reacţia lui Cristi Pustai vine după ce mai multe descinderi au avut loc în 7 octombrie, la Târgu Jiu, la sediul Clubului Pandurii şi la locuinţa lui Marin Condescu, ulterior preşedintele Consiliului de Administraţie fiind chemat la Poliţie pentru audieri. Cercetările au fost începute în baza unor plângeri depuse de conducerea Complexului Energetic Oltenia, finanţator la Pandurii, cu privire la modul de cheltuire a banilor la echipă, şefii unităţii economice acuzându-l pe Condescu de faptul că nu i-ar informa cu privire la destinaţia pe care au luat-o banii.

Marin Condescu a organizat duminică o conferinţă de presă, în care a precizat că CE Oltenia a virat anul acesta doar puţin peste 3,4 milioane de lei la club, în condiţiile în care Pandurii a avut de plătit doar impozite şi taxe către stat în valoare de 9 milioane de lei. Preşedintele CA a menţionat atunci că toate cheltuielile echipei au fost legale, clubul neînregistrând datorii la bugetul de stat.

IPJ Gorj efectuează cercetări faţă de Marin Condescu, acesta fiind acuzat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu diferite sume de bani, care nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate.

Condescu a negat acuzaţiile respective, menţionând că suma totală cu care a împrumutat Pandurii în ultimii ani a fost de 1,9 milioane euro, credite de maxim 500.000 de euro fiind obţinute prin împrumut bancar în momente în care clubul nu dispunea de banii necesari achitării datoriilor. Creditele au fost gajate cu proprietăţi personale ale lui Condescu, dar şi cu altele care aparţin sponsorilor pe care Pandurii îi au, banii fiind luaţi de la bănci pentru perioade de maxim 6 luni, sumele fiind returnate întotdeauna înainte de termenul limită, în funcţie de încasările ulterioare pe care clubul le avea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici