Putin şi zeci de mii de ruşi au adus un omagiu sportivilor decedaţi în accidentul aviatic

Premierul rus Vladimir Putin a participat, sâmbătă, alături de alte zeci de mii de persoane, la o ceremonie prin care li s-a adus un ultim omagiu jucătorilor echipei de hochei Lokomotiv Iaroslavl, decedaţi într-un accident aviatic, în această săptămână.

81 afișări
Imaginea articolului Putin şi zeci de mii de ruşi au adus un omagiu sportivilor decedaţi în accidentul aviatic

Putin şi zeci de mii de ruşi au adus un omagiu sportivilor decedaţi în accidentul aviatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unor oficiali din hocheiul rus, la ceremonia ce a avut loc la stadionul echipei din Iaroslavl au asistat 35.000 de persoane. Hocheişti ai altor echipe din Rusia, oficiali din lumea hocheiului şi fani au stat pe locurile rezervate publicului şi au plâns pe parcursul ceremoniei ce a durat mai multe ore.

Liga Continentală de Hochei (KHL) a organizat transmisiunea în direct a ceremoniei, în cursul căreia comentatorii au prezentat biografiile jucătorilor decedaţi, pe un fond muzical funebru.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Interne, citat de agenţia Ria Novosti, a afirmat că 100.000 de persoane au venit să le aducă un omagiu jucătorilor de hochei, ale căror sicrie au fost expuse la stadion, de sâmbătă dimineaţă.

Îmbrăcat cu un costum negru şi o cămaşă de aceeaşi culoare, Vladimir Putin a depus un buchet de garoafe roşii în faţa fiecărui din cele 19 sicrie.

Sâmbătă dimineaţa, la catedrala din Iaroslavl a avut loc o ceremonie religioasă pentru rudele şi apropiaţii sportivilor decedaţi.

Patruzeci şi trei dintre cele 45 de persoane aflate la bord au decedat, după ce un avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului din Iaroslavl. Antrenorul canadian Brad McCrimmon, campionul olimpic, suedezul Stefan Liv, căpitanul naţionalei Slovaciei şi fost jucător în NHL, Pavol Demitra, hocheiştii cehi Jan Marek, Karel Rachunek şi Josef Vasicek, campioni mondiali, vedeta letonă Karlis Skrastins şi germanul Robert Dietrich se numără printre victimele accidentului aviatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici